Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що наша країна повинна зробити висновки з ситуації у Нагірному Карабаху.

Читайте Знай в Google News!

Керівник української делегації в тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук відповів на запитання, чи повторить український Донбас долю Нагірного Карабаху. Своє бачення ситуації Кравчук розповів в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Політик зазначив, що питання Карабаху для нього є дуже делікатним, тому що "будь-який висновок або будь-яка оцінка так чи інакше буде втручанням у внутрішні справи або Вірменії, або Азербайджану".

Керівник ТКГ переконаний, що Україна повинна серйозно проаналізувати конфлікт в Нагірному Карабаху, де війна завершилася перемир'ям між Азербайджаном і Вірменією з умовою введення російських "миротворців". Потрібно проаналізувати, на основі яких підстав і на основі якої перспективи" Баку і Єреван уклали угоду про припинення бойових дій, зазначив Леонід Макарович.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас проводити аналогію з ситуацією на Донбасі не можна, вважає Кравчук.

"Але хочу сказати про інше. Для мене важливо, чи є тут аналогія з нашим Донбасом. Я скажу так, що на мою думку прямої аналогії бути не може, а й ситуація, яка там склалася, які процеси відбувалися і чим вони завершилися, ми повинні дуже серйозно аналізувати і робити висновки ", - сказав Кравчук.

Також керівник української делегації в тристоронньої контактній групі звернув увагу на тему можливого введення російських "миротворців" на Донбас, яка зараз активно "мусується" в російських ЗМІ.

"Чи може Росія ввести "миротворців" на неконтрольовані території України в" Л / ДНР "? Ну я думаю, що це був би просто абсурд, тому що в даному випадку стався б дуже серйозний перекіс у світовому масштабі! Тобто Росія, яка веде агресію, але приховує її під ширмою, що це, мовляв, внутрішня справа України, тоді вона б змушена була б влізти в пряму агресію. Тобто в даному випадку відбулася б дуже цікава річ - агресор стає миротворцем. Ну я в це не вірю!" - підкреслив Кравчук.

Він додав, що аналогії ОРДЛО з Нагірним Карабахом в Україні не може бути також через та процеси, які відбуваються вже 6 років - на Донбасі "створений нормандський формат і працює мінський процес, тобто діє міжнародна структура".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, війна в Нагірному Карабаху закінчилася через 30 років

Як повідомляв портал Знай.ua, Нагірний Карабах залишився без газу після ракетного удару

Також Знай.ua писав, на території Вірменії був збитий російський вертоліт