Новий тиждень, який мав стати ударним для українських парламентарів і позначитися купою затверджених важливих для країни законопроектів на щоденних пленарних засіданнях, розпочався не "за планом". Про оновлений графік роботи Парламенту, у зв'язку із новою "COVID-хвилею" у ВРУ повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Та, не менш жваво українці сприйняли і новий образ лідера партії "Батьківщина". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

у Верховній Раді, фото РБК-Україна
у Верховній Раді, фото РБК-Україна

Яке "покарання" готується для Уряду?

Погоджувальна рада депутатських фракцій і груп, що відбулася вранці 16 листопада, розпочалася з обговорення загальної ситуації поширення коронавірусу. Власне, це питання і стало одним з найважливіших під час брифінгу Юлії Тимошенко.

"Треба, щоб тестування було безкоштовним, як і ліки для людей, які захворіли на ковід – цього не робиться. Немає забезпечення ні лікарень, ні людей всім необхідним, лікарі не отримують тієї заробітної плати, яку передбачав Парламент. Як наслідок, за підсумками минулого тижня, кожні 7-10 хвилин в країні помирає людина – це безпрецедентний випадок, коли постанова Верховної Ради, яку зобов'язаний виконувати Уряд, не виконується", - зазначає лідер партії "Батьківщина".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Верховна Рада, фото: Страна
Верховна Рада, фото: Страна

Мова йде про затверджену 20 жовтня Постанови "Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз" – тоді за неї проголосувало 293 народних депутата.

У зв'язку з цим, Юлія Тимошенко висунула вимогу від усіх представників фракції – в екстреному режимі викликати до сесійної зали керівництво Уряду та профільного Міністерства.

"Ми вимагаємо, щоб завтра сесійний день розпочався з виклику прем'єр-міністра разом з усім Урядом до Парламенту. І щоб був зроблений звіт не загалом, що робиться, аби зупиняти епідемію, а щоб звіт був по пунктах Постанови. Якщо Уряд нічого не зробив з рішень Верховної Ради, Парламент мусить прийняти рішення про нездатність сьогодні протистояти епідемії коронавірусу", - наголосила Юлія Тимошенко.

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

"У Гаррі Поттера окуляри вкрала?"

Втім, новий образ лідера "Батьківщини" сприйняли куди жвавіше, аніж її промову. Найбільш обговорюванішими стали окуляри.

Дехто з користувачів одразу порівняв образ з відомим персонажем Гаррі Поттером.

"Вона що, у Гаррі Поттера окуляри вкрала?", - написав в чаті онлайн в ході прямої трансляції брифінгу лідеру партії "Батьківщина".

Як писав Знай.ua, з початку роботи останнього складу Парламенту саме Юлія Тимошенко неодноразово дивувала кардинально новими образами. При чому нерідко, доволі пристрасними – одним з них став образ "чорної кішки", у якому вона завітала до сесійної зали на початку пандемії.

Юлія Тимошенко - фото Знай.ua
Юлія Тимошенко - фото Знай.ua

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.