Згідно із законодавством, в Україні сімейні лікарі повинні надати допомогу всім пацієнтам, які захворіли на коронавірусну інфекцію covid-19. І навіть тим належить допомога, у кого відсутня декларація з сімейним лікарем.

Читайте Знай в Google News!

Такі правила до процесу надання медичної допомоги затвердили в постанові на позачерговому засіданні Кабміну. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, 17 листопада.

Максим Степанов, скріншот
Максим Степанов, скріншот

Міністр зазначив, що в разі інфікування, дуже важливий супровід лікаря: "Якщо у вас немає сімейного лікаря, а ви захворіли на COVID-19, то амбулаторія та сімейні лікарі зобов'язані надати вам цю медичну допомогу. Навіть якщо у вас немає відповідної декларації. Її ви підпишете потім, коли одужаєте.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Швидка допомога, скріншот із відео
Швидка допомога, скріншот із відео

Якщо у вас немає сімейного лікаря, або виникли інші проблеми з процесом лікування - потрібно зателефонувати на гарячу лінію МОЗ - 0 800 60 20 19. Крім того, глава відомства радить утриматися від самолікування і непрофесійних рекомендацій.

"Дуже важливо, щоб ви не займалися самолікуванням. Не питайте друзів, як вони лікувалися від COVID-19, тому що кожна людина - індивідуальна", - застеріг міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Степанов анонсував виплати під час пандемії: від 650 гривень на одного українця.

Як повідомляв Знай.uа, як потрапити до дитини в реанімацію під час пандемії: поради для батьків.

Знай.uа писав, хворий на коронавірус Степанов став на "шлях пацієнта": глава МОЗ пройде всі "кола пекла".