Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова в черговий раз довела, що топ-корупція в Україні ще існує.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив у своєму відеоблозі колишній голова комітету Ради по боротьбі з корупцією Єгор Соболєв.

Він навів два ясних приклади. Так, нещодавно чоловік генпрокурора Денис Колесник "запустив стартап", на який Венедиктова "з професійного боку" не відреагувала незважаючи на великий резонанс.

Соболєв нагадав, що офіс Генпрокурора відмовив НАБУ на початку провадження за фактом повідомлення про те, що заступник голови фракції "Слуга народу" Павло Халімон нібито вимагав у керівника агропідприємства хабар у 40 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Що сталося після цього? А нічого. Халімон залишився заступником голови "слуг народу", офіційним представником у Чернігівській області. Він зараз там більшість формує в обласній раді після місцевих виборів", - заявив ексчиновник.

Соболєв підкреслив, що підтримка Зеленського на президентських виборах була пов'язана з надіями українців на припинення корупційних схем, але вони залишилися.

"В результаті надії людей змінюються розчаруванням. Як видно з останньої соціології: знову починають зростати рейтинги політичних сил, які очолюються старими корупціонерами. Бо люди кажуть собі: а що, власне, змінилося – ті теж крали, але хоч щось робили, яка різниця?" - підсумував колишній політик.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, чоловік генпрокурорки Венедиктової звільнився з поліції і добре заробив: схема на 750 тисяч гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олександра Дубинського спіймали на приховуванні доходів на мільйони гривень.

Також портал Знай.uа писав, що Печерський районний суд зобов'язав Венедиктову відкрити кримінальну справу проти Іллі Киви.