Конгрес США скасував вето Трампа, накладене на проєкт оборонного бюджету країни на 2021 фінансовий рік.

1 січня нового 2021 року Сенат Конгресу США, який контролюється республіканцями, слідом за Палатою представників схвалив законопроєкт про оборонний бюджет країни, який раніше ветував ще наразі чинний президент Дональд Трамп.Про це повідомляє Reuters .

Республіканці вперше за майже чотири роки перебування Трампа на посаді подолали його вето. Вони підтримали законопроєкт про витрати на оборону, всупереч різким запереченням президента за 20 днів до його відходу з поста.

Щоб прийняти це рішення, Сенат зібрався на "новорічне" засідання 1 січня. За скасування проголосували 81 сенатор, проти - 13.

Перед початком дебатів лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що зробить все, щоб проєкт оборонного бюджету був прийнятий.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Ось що є прерогативою Сенату - прийняття щорічного законопроєкту про оборонний бюджет, який забезпечує фінансово наших сміливих чоловіків і жінок, які добровільно надягають військову форму. Ми приймаємо його 59 років поспіль. І що б не трапилося, ми приймемо цей 60-й щорічний законопроєкт, він стане законом до того, як у неділю завершиться робота Конгресу ", - сказав Макконнелл.

Варто нагадати, що оборонний бюджет на 2021 рік, зокрема, містить санкції щодо газопроводу Nord Stream-2 і передбачає витрати на оборонну підтримку України в 250 млн доларів.

Що не сподобалось Трампу

Дональд Трамп ветував проєкт оборонного бюджету США на 2021 рік 23 грудня, заявивши, що він обмежив можливості вести зовнішню політику, включаючи зусилля з виведення американських військ з таких "гарячих точок", як Афганістан. Трамп вважає, що присутність американських військових в інших країнах обходиться занадто дорого.