Дослідники клімату вважають, що товста крижана кірка Арктики може розтанути дуже швидко. Це призведе до незворотних наслідків по всій планеті.

Океанографи Єльського Університету зробили заяву, що крижаний покрив товщиною до декількох кілометрів може стати помітно менше.

Причиною тому є теплі течії, які були виявлені під зоною полярних льодів.

Саме теплі течії розтоплюють арктичний регіон. Про це повідомляє Science Alert.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Дослідники з'ясували, що в період з 1987 року по 2017 рік кількість теплої води в центральній частині Арктики збільшилася вдвічі. При цьому середня температура Північного Льодовитого океану скоро відчутно підвищиться.

Вчені з Океанографічного інституту Вудс-Хол підтвердили здогадку своїх колег і вони також переконані, що температура води в аномально теплій зоні буде лише підвищуватися і це призведе до танення значної частини льодів в арктичному регіоні.

Кліматологи наполягають, що всі події відбуваються через глобальне потепління і підвищену сонячну активність. З цієї причини нагріваються навіть зони вічної мерзлоти.

Раніше вчені зі Стокгольмського університету, Стенфорда і Кембриджа заявили, що середня температура на Землі виходить з-під контролю людства і найближчим часом може зрости ще на 4–5 градусів.

В Норвегії міжнародна група вчених провела серію досліджень, у результаті якого прийшла до висновку, що в Арктиці, а саме у північній частині Баренцева моря різкі зміни температури спровокують справжню катастрофу.

Вчені вважають, що з-за того, що в процесі танення льодовиків в море потрапляє надто мало прісної води, в регіоні арктичний клімат може змінитися на атлантичний, тобто, більш теплий.

Нагадаємо, це знищить Росію: кліматологи зробили не дуже сумне заяву.

Як повідомляв "Знай. ua", байдужість до глобального потепління пробило дно.

"Знай. ua" писав, що гірше ЧАЕС: Арктика перетворюється в пустелю смерті.