Сучасні технології, з одного боку, полегшують людині життя, але з іншого, значно шкодять здоров'ю. Уявити своє життя без комп'ютера буває складно, але в той же час він провокує безліч захворювань. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Комп'ютер надає шкідливий вплив на весь організм людини, починаючи із зору і закінчуючи суглобами. Чого ще можна очікувати від портативного помічника?

Проблеми з хребтом

Через тривале перебування у вимушеній статичній позі виникають порушення опорно-рухового апарату. Порушення постави, сколіоз, ураження променево-зап'ясткового суглоба, артрози. Хребетний стовп зазнає зміни і з часом вони перетворюються на значні проблеми зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Погіршення зору

Комп'ютерний зоровий синдром — це одне з перших порушень, з якими стикається людина, що сидить за комп'ютером не одну пару годин на добу. Крім того, погіршується сам стан очей, так як вони не пристосовані для постійного розглядання близько розташованих предметів.

Гіподинамія

При малорухомому способі життя, сидячи за комп'ютером, ми прирікаємо свій організм на постійні проблеми зі здоров'ям. Людина повинна постійно перебувати в русі, при цьому навантаження на суглоби розподіляється рівномірно, серцево-судинна система разом з дихальною працює в унісон, а кровообіг функціонує без перебоїв. Працюючи перед монітором комп'ютера такий стан навряд чи можливий.

З усього вище сказаного випливає, що комп'ютери приносять тільки шкоду здоров'ю людини. Проте хоча б один плюс вчені все ж знайшли, електромагнітний вплив на людину, який проводить багато часу за комп'ютером, набагато менший, ніж той, що чинить на неї природний електромагнітний фон.

Нагадаємо, вчені довели, що цей продукт запобігає діабет.

Як повідомляв портал Знай.ua пластиковий хлопчик: рідкісна хвороба налякала молодих батьків.

Також Знай.ua писав, "Час лікує": Супрун заперечує найпоширеніше захворювання.