За народним повір'ям сьогодні не можна дивитися на зорю, а також не можна далеко відходити від будинку. У цього повір'я є дуже цікава основа. Люди вважали що на 6 вересня по полях і луках катається чи то чаклунський вогник, чи то квітка червона і чарівна. І ця квітка або вогонь може заманити подорожнього в гущавину лісу. У будь-якому випадку така зустріч з вогником вважалася поганою прикметою. Кажуть що ця квітка могла обпалити дуже сильно людину, та так, що потім довго потрібно буде лікуватися. Хтось вірив, що блукаючий вогник - це душа людини, яка померла поганою смертю: удавленика, того, хто загинув від запою або від нещасного випадку.

Сильний вітер також був поганою прикметою. Але з іншої причини: адже він міг побити льон і розвіяти все насіння.

Люди, які народилися 6 вересня на протязі всього життя будуть дуже щасливими. Їх камінь-талісман - це халцедон. З нього роблять багато ювелірних прикрас, які слід носити імениннику

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Щоб до початку зими забезпечити собі удачу, можна провести стародавній обряд, як робили ще наші бабусі. Потрібно взяти банку зі святою водою або пакет, прогулятися до найближчого гаю або лісу, підняти з землі 20 опалого листочків і покласти їх в воду, а потім повернутися додому. Листя потрібно було розкласти на столі і почекати, щоб підсохли. Потім запалити помаранчеву або жовту свічку і проговорити заговір:


«Осінь в своєму домі оселилася, осінь щастя обіцяє, жене печаль. Двадцять листів на щастя зірвала - двадцять листків в будинок принесла, горе вони заберуть, вберуть, сварки, чвари і біди до мене не пускають. Нехай буде так".
Потім по кілька листочків потрібно покласти у всіх кімнатах. Свічки не гасити, вони повинні повністю догоріти. А в останній день осені потрібно закопати листя під деревом.