Вчені з Інституту Солка в США методом проб і помилок сформулювали алгоритм, завдяки якому людина зможе прожити значно довше. Вся справа в метаболічних процесах організму і часовому режимі прийомів їжі, читай подробиці в матеріалі Clutch.

Після проведених досліджень, вчені прийшли до висновку, якщо обмежити час прийому їжі за весь день тільки 10-годинним проміжком, можна налаштувати свій організм на більш тривале життя. Людський організм підпорядковується циркадним ритмам, вживання їжі повинно узгоджуватися з цими природними процесами. Порушення умови має тяжкі наслідки — від проблем із зайвою вагою, до серйозних захворювань.

Циркадні ритми – це циклічні зміни біологічних процесів організму, пов'язані зі зміною дня і ночі. Фахівці провели експеримент на мишах, у яких були деактивовані гени, що відповідають за чутливість до циркадних ритмів. Одну групу тварин вони годували цілодобово, а іншу тільки протягом 10 годин, при цьому калорійність раціону гризунів була однаковою.

Результат дослідження: у тварин першої групи з'явилися явні ознаки ожиріння і метаболічних порушень, а другий — миші залишилися здоровими. Тому дослідники прийшли до висновку, що виключити прийоми їжі на 14 годин — може привести до поліпшення здоров'я незалежно від збалансованості біологічних годин.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Прийом всієї їжі протягом 10 годин може компенсувати розлади метаболізму, пов'язані з порушенням добового циклу. Відкоригувавши свій спосіб життя в цьому напрямку, можна запобігти розвитку вікових захворювань і продовжити існування", — відзначають дослідники.

Нагадаємо, життя без м'яса: Супрун пояснила, що чекає вегетаріанців в майбутньому.

Як раніше повідомляв Знай.ua чоловіки, увага: 5 продуктів, які допоможуть наростити м'язи.

Також Знай.ua писав, як почати бігати і не кинути за місяць: 5 простих правил.