17 вересня православні віряни вшановують ікону Божої Матері, що іменується «Неопалима Купина». Ця ікона належить до старозавітних прообразів лику Богоматері. Про те, що означає образ і в чому допомагає – далі в статті.

Ікона Божої Матері 17 вересня: головне значення образу

Неопалима Купина

Богоматір уособлювала собою не тільки безгреховное зачаття Захисниці Ісуса від Святого Духа, але також і прообраз Небесної Цариці, яка була народжена на гріховній землі, але залишилась не підневільною до гріха. Сама ікона зображена з двох ромбів, які мають увігнуті всередину краї, утворюючи тим самим восьмикінцеву зірку.

Перший ромб виконаний у яскраво-червоних тонах, уособлюючи собою вогонь, а от другий показує на Богоматір, яка залишилася після пожежі такою ж зеленою. У центральній частині святині намальована Свята зі своїм сином на руках і в правій руці тримає сходи. Однак крім самих сходинок в руках Божої Матері на зображенні можна розгледіти і чудовий кущ.

В цьому випадку сходи є уособленням сходження Божого сина на землю, і поблизу якої як символ сходження була написана гора. На святині до того ж ще можна побачити величезну кількість ангелів, що слугують символом дарувань Святого Духа і стихії, а саме: учительство, дарування мудрості, чудотворіння, давання і багато іншого.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Неопалима Купина

Ікона Божої Матері 17 вересня: в чому допомагає образ святої

Якщо враховувати всю багату історію цього образу, то можна сказати що Божа Матір Неопалима Купина допомагає при таких складностях:

У воєнний період благали божественний свиток і командири з солдатами, для того щоб просити захисту в бою.

Образ може оберігати людину, якщо та за спеціалізацією пожежник, лікар, військовий або льотчик.

Православні переконані в тому, що цей чудотворний вогонь здатний позбавити від скоєних гріхів.

Ікона Божої Матері Неопалима Купина допомагає і хворим людям, які благають про порятунок від психічних захворювань.

Зображення Заступниці використовують і в якості оберега для захисту будинку від різних напастей.