Міжнародний день миру

У 1981 році цей день святкувався кожного третього вівторка вересня і його значенням було укріплення ідеалів миру всередині держав і між ними. А в 2001 році Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що з 2002 року цей день буде закріплений за 21 вересня, день загального припинення вогню і відмови від насильства. У цей день ООН пропонує всім країнам і народам припинити військові дії і проводити освітні та громадські інформаційні акції щодо проблем світу. Також щороку традиційно починається з церемонії у Дзвони мира в Нью-Йорку.

Міжнародний день поширення інформації про хворобу Альцгеймера

Цей день святкують щороку 21 вересня, його заснували ще в 1994 році за ініціативою організацій, що займаються дослідженнями цього захворювання і пошуком способів уповільнити його розвиток. Навіть незважаючи на всі дивовижні і сенсаційні заяви, поки коштів боротьби з цією хворобою не знайдено. Єдине, що поки може зробити медицина, це частково відкоригувати стан хворого, сповільнити прогресування і згладити симптоми.

Православні свята:

  • Різдво Пресвятої Богородиці.
  • День пісний.
  • Преподобного Серапіона, ченця Спасо-Елеазаровского монастиря.
  • Преподобного Лукіана, ігумена Олександрівського.

Род і Рожаниці

Це слов'янське свято, і воно присвячене сімейному благополуччю. Спочатку на зачині прославляють Рода, Ладу і Лелю, а потім починають похорон мух. Комах кладуть в труну з моркви і відносять на пустир, заривають в могилі і помічають, що комахи заснули на зиму. Після цього починали обрядове полювання на «лосих». Лосихами були дві дівчини, вбрані, вони ненадовго показуються в лісі і тікають, а хлопці женуться за ними, намагаючись їх зловити. Першу відпускають, другу ведуть в капища і теж відпускають, але спочатку лають, що змусила довго побігати.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

І під кінець свята влаштовують бенкет з сиром, яйцями, олениною, яловичиною, вівсяною кашею і ягідним вином. Водять хороводи навколо найстаршоої жінки, яка тримає в руках хліб, який після роздають, щоб лікувати людей і домашніх тварин.

Іменини в цей день

Георгій, Іван, Марія