Сучасні телевізори можуть працювати, як один місяць так і 15 років. Багато залежить від виробника, якості матеріалів.

Фахівці запевняють, середня тривалість життя телевізорів, на сьогоднішній день, складає 10 років. Але велике значення мають і умови експлуатації техніки. Адже якщо байдуже ставитися до техніки, то нічого хорошого чекати не доводиться.

Як користуватися телевізором, щоб збільшити його термін роботи? Ми розповімо все, що потрібно знати.

Місце для установки

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Так всі, без винятку, виробники рекомендують встановлювати телевізор на відкритому місці.

Якщо ви вбудували в шафу або стінку, то не питайте чому він зламався. Це одна з основних причин поломки, оскільки отвори на корпусі залишаються без припливу свіжого повітря, що викликає перегрів.

Нагрівання

Також важливо розмістити систему на безпечній відстані від обігрівача або батареї.

На телевізор не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Особливо це стосується плазмових телевізорів: ультрафіолетове випромінювання негативно впливає на люмінофорні ячейки.

Подбайте і про оптимальний мікроклімат. Так, температура в кімнаті не повинна перевищувати 25 градусів Цельсія. Важливо: до пошкоджень часто призводить і висока вологість повітря.

Догляд

Щоб пристрій прослужив довше, потрібно правильно доглядати за ним. Регулярно протирайте телевізор від пилу, підтримуйте оптимальну температуру в приміщенні, запобігайте потраплянню вологи.

Щоб видалити пил на екрані, використовуйте спеціальну очисну рідину.

Під час грози телевізор потрібно вимикати, бо блискавка може пошкодити його. Навіть громовідвід не завжди рятує від перепаду напруги. Робити це потрібно акуратно.

Висмикувати вилку з розетки, коли прилад працює, – поширена помилка, так можна пошкодити систему живлення. Якщо в будинку часто бувають перебої з електроенергією і стрибки в мережі, варто придбати стабілізатор напруги.

Налаштування

Від налаштувань екрану також залежить термін служби телевізора. Окремо виробники рекомендують зменшувати підсвічування: максимальна яскравість скорочує термін служби люмінесцентних ламп, розташованих навколо екрану, оскільки в такому режимі вони більше нагріваються і швидше зношуються.

Також варто знизити рівень контрастності. Щоб зробити це, скористайтеся інструкцією. Якщо телевізор оснащений функцією автоматичного регулювання енергозбереження екрану, активуйте її. Для перемикання каналів використовуйте пульт, а не кнопки на самому апараті.

Нагадаємо, як вибрати якісний, надійний і зручний змішувач.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ця програма продовжить життя вашого смартфона.

Також "Знай.uа" писав, вчені наділили робота людськими почуттями.