Ні для кого не секрет, що музика – це могутня сила, яка може значно впливати на емоційне самопочуття людини. Так, правильно підібрана композиція може мотивувати на нові звершення, підняти настрій, або дати волю почуттям.

Нейробіолог Якоб Джолій з Університету Міссурі вивчив понад 125 музичних композицій, яким більше 50 років, і вивів формулу щасливої пісні. Піснею, яка зможе зробити людей щасливішими, виявилася групи Queen - Don’t Stop Me Now.

Для того, щоб її визначити, йому знадобилося провести масштабне дослідження за участю двох тисяч британців. Так, добровольцям потрібно було вибрати свої улюблені композиції. Потім він проаналізував кількість бітів за хвилину і виділив ключові теми і мотиви в них.

Варто відзначити, що отриману цифру нейробіолог поділив на показник того, наскільки пісня відхиляється від 150 ударів на хвилину і від мажорного ладу. З'ясувалося, що композиція Don’t Stop Me Now найбільше відповідала «щасливим» показниками нейробіолога.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

При цьому далеко не всі меломани погодилися з результатами дослідження. Декому не сподобалося те, що в опитуванні взяло участь лише дві тисячі осіб, — начебто, результати дуже поверхневі, і тому дуже спірні. Інші ж дорікнули нейробіолога в тому, що в опитуванні брали участь виключно британці. Це означає, що у кожної нації у світі повинна бути своя «щаслива пісня».

Звичайно, аргументи вагомі, і вважати Don’t Stop Me Now найщасливішою піснею, може занадто самовпевнено, однак ця композиція точно заряджає всіх позитивом!

Нагадаємо, що будь-яка людина, яка часто подорожує, скаже, що вона дуже сильно змінилася з того часу, коли вперше відправилася досліджувати світ. Вона стала набагато кращою, ніж була раніше.

Як повідомляв портал Знай.uа, жовтень цього року порадує багатьох, буде безліч прем'єр, а багато серіалів вас дуже здивують.

Також портал Знай.uа писав, які ознаки говорять про те, що відносини щасливі і здорові.