Іспанська кухня неймовірно різноманітна і смачна. Вона не обмежується всім відомими паельєю і тортилії. Вишукане вино, морепродукти, фрукти, овочі, м'ясо, закуски - тут є абсолютно все. Іспанці ставляться до їжі по-особливому, вони люблять ситно поїсти. Цікавим фактом є те, що традиційні страви іспанської кухнею відрізняються за регіонами. Наприклад, на півдні популярністю користуються легкі закуски, а на півдні все обожнюють гострі сосиски і м'ясо.

Андалусія

Це батьківщина холодного супу гаспачо. У цьому регіоні завжди жарко, місцеві жителі борються з 40-градусною спекою. Одним із способів порятунку і стали холодні ситні супи. До складу гаспачо входять томати, огірок, червоний перець, часник, хлібний м'якуш і оливкове масло. За консистенцією він нагадує густий томатний сік.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Іспанці часто готують ще один холодний суп – сальморехо. Він нагадує гаспачо, але є більш ситним. Його подають зі шматочками хамона і половинкою яйця.

Мадрид

Це місто – яскравий доказ того, що багато страв іспанської кухні засновані на горохових культурах. Нут – продукт, які регулярно вживають практично всі місцеві жителі. Мадрид – батьківщина відомої юшки косидо мадріленьо. Вона готується з густого бульйону з нуту з додаванням моркви. Перед подачею до нього додаються овочі і м'ясо. Це блюдо часто готують взимку – воно досить велике і поживне.

Канарські острови

Ця частина країни подарувала нам гострий соус мохо пікон. Він готується з суміші перців, оливкової олії, часнику, солі і винного оцту. Найчастіше його використовують в якості заправки до отваренному в шкірці картоплі.

Галісія

Цей регіон відомий своїми приголомшливими морепродуктів. Щупальця легендарного галісійської восьминога подаються на подушечці з відварного картоплі, приправленого оливковою олією і паприкою. Цей восьминіг неймовірно ніжний – він тане у роті. Ще одне іспанське національне блюдо, поширене в цьому регіоні, - морські гребінці. Їх обсмажують з шинкою, цибулею, петрушкою і декількома краплями бренді, зверху посипають хлібної крихтою і відправляють в духовку.

Ла Ріоха

Цей регіон відомий відмінним хамоном найвищої якості. Тут також вирощують виноград рідкісних сортів. Щорічно в Ла Ріохе готують вино і каву (нагадує наше шампанське). У цьому регіоні також часто подають овочеве рагу, яке готується з спаржі, квасолі, місцевих ковбасок і хамона.

Валенсія

Саме тут народилася одна з візитних карток країни – паелья. Багато хто думає, що так можна назвати будь-яке блюдо з рису, але з цього приводу іспанці будуть з вами дуже довго сперечатися. Паелья – це кругла сковорода, в якому спеціальним способом готується рис з маленьким кількість води. Блюдо повинне вийти соковитим і без додавання бульйону, а внизу рис повинен бути злегка пригорілим. До складу традиційної страви входять курка, артишоки, равлики, квасоля і кролик.

Рецепти національних іспанських страв здивують навіть самого вимогливого гурмана. Кожен з них має свою родзинку і особливі інгредієнти.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, як іспанці відзначають Новий рік

А також про вишукані заклади Лондона, які дозволять вам відчути себе аристократом

Читайте також: пікантний рецепт томатного супу з морепродуктів