Багато людей воліють святкувати новий рік в подорожі. Вони їдуть в інше місто або навіть в іншу країну. І це доволі привабливий варіант. Ми розповімо про те, як святкують Новий рік в Іспанії. Незважаючи на те, що в морі в грудні покупатися вже не вдасться, ця країна здивує вас жарким колоритом навіть взимку. Ви неодмінно будете від неї в захваті.

Як відзначають Новий рік в Іспанії

Не варто забувати про те, що в європейських країнах більше люблять Різдво. Але, незважаючи на це, новорічна ніч тут теж проходить яскраво і весело. Місцеві жителі і туристи веселяться і шумно проводять час. Тут присутній святкова енергетика, і цьому аніскільки не заважає відсутність снігу.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Новий рік в Іспанії: традиції

Існує прикмета, яка свідчить про те, що якщо в новорічну ніч виконати всі головні церемонії, наступний рік буде щасливим. Такі традиції існують і в католицькій Іспанії.

Однією з найяскравіших традицій є загадування бажань. Воно відбувається під час бою курантів. Тут не прийнято писати бажання на папірці, подпалівать її і випивати разом з шампанським, як ви могли подумати. Іспанці просто з'їсти 12 виноградин. Вони символізують кожен з місяців нового року, які обов'язково повинні бути яскравими, насиченими і щасливими. Важливо встигнути це зробити до закінчення бою курантів. Іспанці щиро вірять, що якщо загадати бажання таким способом воно обов'язково збудеться.

Варто звернути увагу на святковий стіл. Його головні атрибути – шампанське, вино, закуски і величезну кількість солодощів. На Новий рік столи не навантажують великою кількістю страв – все це чекає вас на Різдво.

Не дивуйтеся тому, що на вулицях, в будинках іспанців, в готелях і ресторанах практично відсутні ялинки. Звичний для українців новорічний атрибут тут замінили квіткою пуансеттией.

Як зустрічають Новий рік в Іспанії: день дурня

Під час подорожі на вас чекає ще одий незвичайний захід. Наприкінці грудня в країні відзначають день дурня. Святкування супроводжується народними гуляннями і барвистими маскарадами. Цей день подарує вам незабутні враження, як і поїздка в цілому.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, як відзначити Новий рік в Парижі

А також про те, що про нас думають британці

Нагадаємо: лайфхаки для подорожі Італією