Ця країна манить своєю культурою, красою природи і архітектурою. Екзотична кухня, загальна специфіка і неймовірний контраст. Про це повідомляє Clutch.

Ми розповімо про головні визначні пам'ятки Індії.

Тадж-Махал

Це мавзолей-мечеть, що знаходиться вона в Агрі, на березі річки Джамна. Весь палац створений з білого мармуру і вражає своїм внутрішнім оздобленням. У такого чарівного місця не може не бути казкової історії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Легенда свідчить, що індійський шах Джахан закохався без пам'яті у бідну дівчину, яка торгує на місцевому ринку, і, як справжній чоловік, одружився на ній. У щасливому шлюбі вони прожили 17 років. Але Мумтаз померла під час пологів їх 14–го дитини. Але справжня любов не вмирає, і Джахан не міг бути щасливим без своєї дружини. Джахан наказав побудувати на честь своєї улюбленої найкрасивіший у світі мавзолей, якому не буде рівних. Будівництво тривало 20 років, а причетні до нього були 20 тисяч чоловік.

Амберская фортеця

Фортецю побудували ще в 16 столітті. Розташовується ця пам'ятка Індії на вершині пагорба, в 11 км від м. Джайпур – все вона оточена стіною, що простяглися на багато кілометрів.

Лал-Кіла

Це великий комплекс споруд, в яких мешкали сім'я правителя і ще близько трьох тисяч придворних і вельмож. Споруда зроблена з червоного пісковика – цим зумовлений колір, а слідом і назва. Також називається Червоним Фортом. Він був зведений ще при правлінні монгольського імператора Шах-Джахана і першим назвою було "Благословенна фортеця".

Виконана Лал-Кіла в мусульманському стилі, у формі неправильного восьмикутника, а висота її стін коливається від 16 до 33 метрів.

Рантхамбор

Ця пам'ятка Індії – найближча до природи. Тут можна зустріти тигрів, пантер, шакалів, гієн і степову рись – всі вони мешкають в тропічних джунглях. Прогулюватися повз будуть ведмеді, антилопи, олені, кабани, газелі, зайці, мангусти і безліч птахів.

Ворота Індії

Розташовується вона в Нью-Делі і являє собою монумент в пам'ять про індійських солдатів, загиблих в англо-афганської війни та в роки Першої світової війни. Відкрита пам'ятка була в 1931 році. У її підніжжя традиційно горить вічний вогонь, а на арці викарбовано понад 90 000 імен воїнів.

Хава-махал

Або Палац Вітрів. Знаходиться в центрі Джайпуру. Палац часто порівнюють зі скринькою з коштовностями. В будинку 5 ярусів і 953 вікна, а ще безліч мініатюрних балконів з мереживними орнаментами.

Храм Лотоса

Це одна з основних архітектурних пам'яток Індії і навіть всієї Азії. Його спорудження завершилося ще в 1986 році, але порівнюють його із сучасними будівлями сьогоднішнього дня. До речі, храм знаходиться недалеко від Червоного Форту.

Теккаді

У цей Національний парк слід прямувати з метою побачити диких тигрів і слонів, і взагалі побувати в дикій природі. Звуки лісу заворожують, а повсюдно залишені сліди тварин змушують злегка переживати.

Долина квітів

Ця пам'ятка Індії для любителів флори і фауни. Помилуватися мальовничими лугами можна на схилах західних Гімалаїв. Займає вся ця краса 8 кілометрів у довжину і 2 км в ширину.

Нагадаємо, найдивовижніші пам'ятки української архітектури, що дійшли до наших днів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці міста варто відвідати восени.

Також "Знай.uа" писав, ці міста Європи, які варто відвідати в грудні.