Ян Гржебски працював на польській залізничної станції у вісімдесятих роках 20 століття. У той час в країні панував комуністичний режим. Безліч сімей страждала від бідності та злиднів. Одного разу на роботі чоловік з'єднував вагони поїзда і сильно пошкодив голову. Його терміново госпіталізували. Після різних обстежень і аналізів крім отриманих травм у нього виявили рак мозку. У 1988 році чоловік впав у кому. Медики повідомили родичам Яна, що їм варто готуватися до гіршого. Навіть найдосвідченіші лікарі були переконані в тому, що він проживе максимум 3 роки.

Незважаючи на діагноз та прогнози, рідні, близькі та друзі чоловіка не здавалися. Вони щиро вірили в те, що він опам'ятається і видужає. Вони спільно з лікарями забезпечили Яну максимальний догляд. Кожен день його хтось відвідував, розмовляв з ним і всіляко підтримував. У квітні 2007 року сталося справжнє диво – чоловік прокинувся.

Звичайно ж, за ці роки багато чого змінилося. Ян розповідає про те, що перед тим як він впав у кому, на полицях у магазині можна було знайти тільки чай і оцет. Щоб купити бензин, необхідно було вистояти величезну чергу, а м'ясо видавали лише по картках. Зараз же все по-іншому. У супермаркетах можна знайти неймовірну кількість найрізноманітніших товарів. Люди користуються мобільними телефонами та іншою технікою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Чоловік розповідає, що пригадує, як діти і дружина намагалася з ним поговорити, поки він був у комі. В цілому він мало що пам'ятає про ці зустрічі.

Ян переконаний, що він повернувся до тями лише завдяки коханій дружині Гертруді. Всі ці роки вона піклувалася про нього, розмовляла з ним, годувала з ложечки, всіляко розминала і масажувала тіло. Вона виконувала обов'язки професійної доглядальниці і висловлювала свою любов, підтримку.

Гертруда згадує про все зі сльозами на очах:

"Увесь цей час я молилася і плакала. Всіх дивувало, що він залишався живий".

Пережити це було дуже складно. Довгих 19 років Ян нічого не говорив і не ворушився. Іноді він намагався щось сказати, але зрозуміти що-небудь було неможливо. Іноді дружина і діти, прикидалися, що розуміли його. Неймовірно, але в день весілля дітей у чоловіка трапилася лихоманка. Він відчував, що відбувається щось важливе.

Поки Ян був у комі, четверо дітей одружилися. У нього з'явилося 11 онуків. А комуністичний режим країни поступився демократичному. Чоловік не перестає дивуватися, чому люди з мобільними телефонами і величезною кількістю товарів в магазинах постійно на щось скаржаться і ниють.

Пан Гржебски каже: "Мені то скаржитися нема на що".

"Знай.uа" вже писав про те, як фотограф перетворив свого батька в лиходія з популярного блокбастера

А також про те, що мама Ілона Маска поділилася секретами виховання сина та створення кар'єри

Нагадаємо: експерт пояснила, чому Меган і Кейт стали ворогами