Альберт Ейнштейн є автором Листа про Бога, яке було створено в 1954 році. Воно послужило відповіддю на роботу філософа Еріка Гуткинда. У це складно повірити, адже фізик-теоретик все своє життя відхиляв релігію.

Така унікальна і неймовірна знахідка була продана на аукціоні майже за 3 мільйони доларів. І це вдвічі більше від очікуваної суми. Передбачалося, що замітку продадуть за 1-1.5 мільйона доларів.

Нью-йоркський аукціонний дім Christie’s повідомив у своїй заяві:

"Це чудово відверте, особистий лист було написано Ейнштейном за рік до його смерті. Воно є найбільш повною картиною його філософських і релігійних поглядів".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У замітці вчений виклав свої думки щодо релігії і Бога:

"Слово Бог для мене – це лише вираз і продукт людських слабкостей. Біблія – колекція поважних, але все ж досить примітивних легенд.

Ніяка інтерпретація, який би тонкої вона не була, не зможе змінити мого відносини".

У листі він також міркува про свою власну єврейську ідентичність.

"Єврейський народ, до якого я ставлюся і до чиєї менталітету я відчуваю себе глибоко прив'язаним, все ж для мене не відрізняється від інших народів".

"Що стосується мого досвіду, то вони насправді не краще, ніж інші люди, навіть якщо вони захищені від найгірших рис з-за відсутності влади".

Раніше в цьому році на аукціоні були виставлені інші нотатки Альберта Ейнштейна. В них він попереджав про збільшення антисемітизму більш ніж за 10 років до того моменту, як нацисти захопили владу в Німеччині. Вони були продані за 32 тисячі доларів.

А в минулому році листи з думками вченого про щастя і життя були продані за 1.5 мільйона доларів.

Раніше "Знай.uа" писав про те, як Ейнштейн придбав собі дивну звичку

Читайте також: на заході сонця помітили містичну планету

Нагадаємо: вчені назвали реальні терміни подорожей у часі