Свято зимового сонцестояння відзначають з 21 по 22 грудня, коли сонце знаходиться дуже близько до обрію, через що день виявляється найкоротшим у році. Передає Clutch.

За розрахунками астрономів, у 2018 році зимове сонцестояння проявить себе о 18.27 за київським часом. Після 22 грудня день стає з кожним днем довшим на 8 хвилин.

Ще з язичницьких часів сформувалися певні обряди і традиції, пов'язані з цим містичним днем. Вважається, що Сонце потрібно зустрічати весело і шумно. З приходом християнства небесне світило перестали обожнювати, але давні звичаї нікуди не зникли. Досі у цей день діти співають колядки, а дорослі готують узвар

Ритуали на зимове сонцестояння

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Списки:

Енергетика сонця володіє великою силою, тому в таку ніч всі ритуали і ворожіння будуть успішні. Давній ритуал магів — написання списків. Його зазвичай проводять зі сходом сонця, щоб залучити в життя нове і прекрасне.

Візьміть дві чисті сторінки. На одному аркуші напишіть те, чого хочете позбутися, і спаліть його. На другому аркуші напиши усі свої цілі і мрії. Зберігайте цей список і викреслюйте те, що вже здійснилося.

Амулети:

Для того, щоб зробити амулет для захисту, вам знадобитися кільце, шпилька, кулон або маленький мішечок з травами. Візьміть ці предмети і скажіть вголос: "Бережи мене від пристріту, щоб не знала я відмови, бережи від косих поглядом і на псування злих обрядів". Так ви створите собі захист на цілий рік.

Предки вірили, що якщо дотримати всі традиції цього дня, рік буде вдалим, а боги — милостиві. В язичницькій вірі існує вісім днів. У цей час сонячна і земна енергії надзвичайно могутні. Не гріх втрачати таку можливість.

Нагадаємо, дворазовий переможець "Битви екстрасенсів" Хаял Алекперов порадив цікаві ідеї для подарунків на Новий рік.

Раніше Знай.иа повідомляв, астрологи склали місячний календар краси на Новий рік 2019.

Також Знай.ua писав, складено календар магнітних бур на грудень 2018.