В національному парку Нагархоле, розташованому в штаті Карнатка на південно-заході Індії стався трагічний інцидент із твариною.

Азіатські або індійські слони є вимираючим видом. Найчастіше вони гинуть із-за людської діяльності. Іноді слони вмирають і після зіткнення з транспортними засобами.

Слон відправився в пошуках їжі на полі фермера. Він переліз через паркан, насолодився злаками і поліз назад. Тварина випадково застрягла на вершині паркану. На жаль, вибратися слону не вдалося, і він задихнувся. Він помер у віці 42 років. К. Н. Нараянасвами, директор національного парку, повідомив: коли тварина застрягла на паркані, його діафрагма стиснулася. До його внутрішнім органам перестав надходити кисень, що і стала причиною смерті.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Зведенням паркану займалася місцева влада. Таким способом вона хотіла захистити фермерські поля від нашестя слонів. Довжина огорожі складає 32 кілометри. Така огорожа викликала обурення і критику у захисників тварин.

Г. К. Кантараджу, колишній співробітник лісового відомства, повідомив, що після побудови парканів слони в рази рідше стали розоряти поля. Він запропонував зробити огорожу більш високим. Тоді слони не зможуть через нього перелізти. І не будуть вмирати.

Портал "Знай.uа" вже писав: до відпочиваючих на пляжі приєднався морський слон

А також: у США заборонили циркові виступи з тваринами

Нагадаємо: мисливці врятували лося з крижаного полону