У Мережі набирає популярність відео, як чоловік і жінка сокирою прорубують лід і допомагають лосеві вибратися з крижаного полону на тверду землю.

Відео, як жителі шведського міста Эрншельдсвик допомогли лосеві за чотири дні набрало понад 350 тисяч переглядів на "Ютубі".

За словами Віктора Йоханнессена, який був безпосереднім учасником подій, він і його супутниця життя віддавалися блаженному післяобідньому відпочинку. У якийсь момент вони помітили темну пляму на льоду в протоці за сусіднім островом.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Початкове припущення про великий камінь було відкинуто, коли в бінокль вдалося розглянути лося, що провалився в воду.

Нещасна тварина ніяк не могла вибратися самостійно.

Мисливці покликали на допомогу місцевих жителів. Разом люди почали прорубувати тварині шлях до берега.

Надівши ковзани, вони підібралися до ополонки і сокирами прорубали лід, щоб лось зміг вийти.

В якийсь момент напруга у відео наростає. Здається, що лося врятувати вже не вдасться: втомлена в боротьбі тварина перестає рухатися.

Але в підсумку все закінчується добре. Люди спільними зусиллями дотягли лося до самого берега і він зумів вибратися на нього вже самостійно. Вибравшись на сушу, звір пішов у ліс.

За словами очевидців, в місцевості, де вони проживають, лосі зустрічаються досить часто, однак досвід визволення рогатого з пастки був у новинку для всіх присутніх.

Більшість користувачів подякували відважним рятувальникам і відзначили, що це найбільш людяний і зворушливий вчинок.

Інші користувачі гадали, що ж буде з лосем, який так багато часу провів у холодній воді. Однак, будемо сподіватися, що з твариною все в порядку.

Нагадаємо, гавайські тюлені-ченці перебувають на межі зникнення. За ними ретельно спостерігають дослідники. Останнім часом вони досить часто виявляють морських вугрів у носах тюленів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка після 5 років безнадійних пошуків, випадково знайшла свого кота. Так відомо, що худу і знесилену тварину принесли в один з притулків Луцька.

Також "Знай.uа" писав, африканські слони більше не можуть відростити бивні – якщо раніше без них народжувалося 2-3% від популяції, то тепер кількість тварин з такою недугою складає третину.