1. Оцініть зовнішній вигляд собаки. Собаки однієї породи залежно від статури можуть виглядати по-різному, і те, як саме виглядає ваша собака, дозволить вам зрозуміти, чи є у неї зайва вага чи ні. Саме на контурах і буде помітно, де хутро, а де жир.

2. Перевірте ребра собаки. Іншим методом оцінки ваги собаки є перевірка її ребер. Розташуйте свої руки з боків грудної клітини собаки, щоб обмацати її ребра. Зазвичай ребра можна легко намацати, якщо песик має нормальну вагу. До того ж, і можна помітити неозброєним поглядом в деяких породах.

3. Відвідайте ветеринара. Після виявлення у собаки зайвої ваги, або при виникненні сумнівів, вам слід звернутися до ветеринара. Ветеринар зможе оцінити вагу собаки, обговорити з вами можливі причини появи зайвої ваги і дати вам рекомендації щодо того, скільки собаці слід скинути, принаймні, на першому етапі схуднення. Так, кілька етапів, і вона можуть кардинально відрізнятися один від одного, так і перетинатися. У будь-якому випадку, ветеринар підкаже, як зробити вашого улюбленця здоровим.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

4. Розробіть разом з ветеринаром план годування собаки. Ветеринар зможе допомогти вам розробити конкретний план схуднення собаки, щоб вона придбала здоровий вагу. Наприклад, план може в себе впроваджувати зміни раціону, розміру порцій, частоти, і так далі. У будь-якому випадку, краще прислухатися до фахівця.

5. В крайньому випадку, подумайте про застосування таблеток для схуднення. Існують спеціально призначені для собак таблетки для схуднення. Ці таблетки діють завдяки зниженню апетиту тварини. Вам необхідно знати, що їх застосування може супроводжуватися побічними ефектами, наприклад, діареєю і блюванням.

Нагадаємо, процес старіння організму сучасних людей починається з 39 років. Про це повідомляють американські вчені на MedikForum.

Як повідомляв раніше Знай.uа, заняття сексом два рази на місяць підвищують рівень щастя у літніх людей.

Знай.uа писав про те, що люблячим батькам варто з самого раннього віку пояснити дитині, що таке особисті кордону і сексуальна безпека.