Заняття сексом два рази на місяць підвищує рівень шастя у літніх людей.

За даними дослідження Кембріждського університету, в рамках якого дослідники проаналізували дані майже 7000 осіб у віці 65 років, життя стає набагато приємніше, якщо ви ведете активне статеве життя, повідомляє журнал Sexual Medicine.

"Побутує помилкова думка, що літні люди не зацікавлені в сексі. Тим не менш близькість може допомогти їм знизити ризик виникнення проблем з серцем і передчасної смерті. Ми виявили, що секс покращує якість життя людей", — заявив доктор Лі Сміт (Lee Smith).

Однак отримані дані свідчать про те, що для жінок важливіше емоційна близість і увага, ніж статевий акт. У той час як чоловіки, схоже, хочуть займатися сексом принаймні двічі на місяць.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Виcновки дослідження засновані на опитувальних листах, отриманих за останній рік від 6879 осіб старше 50 років. Їх задоволеність вимірювалася тим, наскільки вони згодні з такими заявами, як "мені подобається те, що я роблю" і "в цілому, я думаю про своє життя з почуттям щастя".

Результати показують, що чоловіки менше насолоджуються своїм життям, коли в їх життя не вистачає сексу.

На відміну від чоловіків, жінки не менш щасливі, коли у них менше сексу, але їх задоволеність посилюється відчуттям емоційної близькості, яке виникає під час статевого акту, а також від поцілунків і пестощів.

Слід зазначити, що під час сексуальної активності або в розпал статевого акту відбувається вивільнення ендорфінів, які створюють щасливе або блаженне почуття.

Більш того, ті, хто вступає в статевий зв'язок зі своїм партнером, швидше за все, будуть мати тісніші відносини, що також впливає на почуття благополуччя.

Експерти також вважають, що секс приносить фізичну і психологічну користь, яку можна порівняти з заняттям спортом.

Нагадаємо, молоді люди, які постійно користуються Tinder та іншими схожими програмами, можуть спровокувати зростання поширення ВІЛ.

Як повідомляв портал "Знай.uа", виховання певних особистісних якостей дозволяє збільшити вашу сексуальну привабливість.

Також "Знай.uа" писав, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.