Перед Новим роком всі метушаться, намагаючись якомога ретельніше підготуватися до святкових днів. Багатьом не дає спокою питання про те, яку ялинку краще вибрати: справжню чи штучну. Андрій Білоус, доктор наук в області біоресурсів і природокористування розповів, чому варто вибрати саме живу ялинку. Пише HBStyle.

1. Це традиційно

Тільки справжнє хвойне дерево може створити атмосферу свята і подарувати неперевершений аромат. Так, живе дерево не таке ідеальне, як штучне, але у цьому і є його особливість.

2. Це органічно

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Купуючи живе дерево ви не забруднюєте середовище поліпропіленом та іншими шкідливими речовинами. Адже рано чи пізно штучне дерево потрапить на смітник, де буде розкладатися сотні років.

Природне дерево після свят можна використовувати як корм для тварин, паливо або для рибництва. А якщо ви відправите живу ялинку на смітник через 10 років від неї не буде і сліду.

3. Це національний продукт

Купуючи живу ялинку ви, як не дивно, підтримуєте вітчизняного виробника. Їх вирощують на хвойних плантаціях у далеких селах, де роботи не так вже і багато. Вони зрубують дерева, везуть їх на продаж і відразу ж садять нові.

Купуючи штучну ялинку, до речі, ви підтримуєте тільки економіку Китаю.

4. Це товар подвійного призначення

Природне дерево може бути і живим. Ви можете висадити дерево у горщику із землею і кожен рік насолоджуватися неймовірною атмосферою.

5. Це пізнання нового

У світі немає двох однакових дерев, тому кожен рік у вас буде особливим. Дітям буде особливо цікаво вивчать природу ялинок, кожен рік бачачи нове разташування гілок, форму і колір.

Нагадаємо, як загадати бажання на Новий рік так, щоб воно збулося.

Раніше Знай.ua повідомляв, найкращі бюджетні подарунки на Новий рік 2019, які дозволять порадувати близьких буквально за копійки.

Також Знай.ua писав, українські селебрітіз розповіли, де і з ким планують відзначати Новий рік, а також зізналися, які новорічні подарунки стали для них найбільш пам'ятними.