В американському штаті Флорида рибалки всією командою відправилися на риболовлю. У районі Форт-Пірса рибалки помітили, що навколо їх човни почала дрейфувати неймовірно величезна китова акула. Її довжина сягає шести метрів. Члени екіпажу вирішили відобразити те, що відбувається на свої смартфони. Вони не могли повірити своїм очам. І досі не можуть повірити в те, що з ними дійсно таке сталося.

Відео потрапило в мережу, користувачі від нього в захваті. Ролик почали обговорювати і рибалки, і ті, хто не має ніякого відношення до риболовлі.

An unbelievably rare opportunity to see a whale shark today.

Geplaatst door Fort Pierce Lady Deep Sea Fishing op Zaterdag 29 december 2018

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Китова акула – сама величезна з існуючих у наш час акул і сама величезна риба на планеті. Акули харчуються переважно одним планктоном, тому вважаються досить безпечними. Людині вони нічим не загрожують. Довжина китових акул може досягати 16-20 метрів, а вага - 34 тонн.

Акула більшу частину часу тримається біля поверхні води. Вона плаває досить повільно. Її швидкість часто не перевищує 5 кілометрів на годину. Дайвери і аквалангісти можуть спокійно пірнати, плавати біля акул, навіть чіпати їх і кататися на спинев. Риби ведуть себе зовсім не агресивно.

Місцевий капітан по імені Алек Лудакис поділився своїми враженнями:

"Коли я почув історію про те, що рибалки зловили китову акулу, я подумав, що все це жарт. У нашого узбережжя я бачив цих тварин лише тричі. І це за 31 рік. Їх поява в нашому районі – це неймовірно рідкісне явище".

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: зоозахисники благають закрити відомий український дельфінарій, адже там тварини гинуть

Читайте також: законне вбивство без особливої потреби, Японія "відзначилася" підступністю. Захисники тварин розкритикували рішення країни, а Greenpeace назвав його "підступним"

Як повідомлялося, археологи натрапили на сліди битви стародавньої акули з літаючим монстром. Вчені з'ясували, хто переміг у сутичці