На Землі 16 січня астрономи очікують магнітну бурю першого рівня G1.

Українцям варто підготуватися до сильних коливань 24 січня. Про це повідомив сайт politeka.net.

"16 січня будуть фіксуватися магнітні збудження близькі до магнітної бурі першого рівня G1", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу, в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця прогнозують, що найсильніші магнітні бурі очікують Україну 24 січня.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Висока активність на Сонці зберігатиметься ще протягом 1 та 2 лютого.

"Відповідно до стандартної шкали Національної атмосферної адміністрації США, бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи, а точніше слабкі флуктуації в енергетичних системах, на космічні апарати, системи управління космічними апаратами, на наземні системи, такі як полярні сяйва - вони стають видні на високих широтах до 60 градусів, а також на початок міграцій тварин", - йдеться у повідомлення.

За даними дослідників, найбільші магнітні бурі минулого року зареєстровані минулої весни, а саме 18-19 березня, 20 квітня і 5-6 травня 2018 року. Тоді індекс геомагнітної активності сягав значення 6, що відповідає бурі рівня 2 по максимально можливої ​​п'ятибальною шкалою.
У Національній погодній службі управління океанічних і атмосферних досліджень попереджають, що на Землю насувається магнітна буря силою в один бал.

За їх даними, такого теплого січня в Україні не було вже багато років: у середньому, термометри покажуть близько 0 градусів. Найтепліше буде в Криму – до +3 градусів. Найнижча прогнозована температурна відмітка – до -4 градусів.

Знай.uа писав, що супутник NASA TESS знайшов вже третю екзопланету з найдовшою на цей час орбітою. Розрахунки вказують на те, що нова планета щільна, газоподібна, а її розмір втричі перевищує планету Земля.

Як повідомляв раніше Знай.uа, невідома планета своїм впливом на виверження вулканів по всій Сонячній системі провокує кінець світу.