Астрономи змогли помітити воду в атмосфері екзопланети, яка обертається навколо зірки HR 8799. В цьому їм допомогли дані, взяті Обсерваторії Кека. Як передає Naked science, вік зірки можна оцінити у 30 мільйонів років.

img desc=""]374752[/img]

В 2008 році астрономи почали спостерігати за трьома планетами системи, HR 8799b, c і d, а в 2010 році вони відкрили HR 8799e. Як випливає з нових спостережень, вчені обзавелися новими даними про планету HR 8799 c – вона є газовим гігантом, а її маса більше маси Юпітера в 7 разів. Зображення, які отримали дослідники, підтверджують, що в її атмосфері є вода і відсутній метан.

"Прямо зараз, завдяки обсерваторії Кека, ми можемо дізнатися про фізику і динаміці цих гігантських планет, які зовсім не схожі на планети Сонячної системи. Наприклад, тепер ми впевнені у відсутності метану на цій планеті" заявляє провідний автор дослідження Цзи Ван.

Нагадаємо, Мирні, цікаві і не горять: уфологи виявили НЛО біля Сонця

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Чи самотні ми у Всесвіті? Людство шукає відповідь на це питання, з тих пір, як була відкрита найважливіша істина – світ не обмежується тільки нашою планетою.

Допитливі розуми людей намагаються проникнути все далі і далі за бар'єр недалекого, щоб, можливо, знайти контакт з позаземною цивілізацією. Звідси і з'явилася така професія, як уфолог.

НЛО
НЛО

Не всі сприймають її всерйоз, а дехто навіть відверто підсміюється. Але уфологи продовжують займатися своєю справою, то і справа дивуючи нас несподіваними фактами.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Гості з космосу: до Сонця рухаються інопланетні об'єкти

Ученые з Університету Лейдена помітили поблизу кордонів Чумацького шляху об'єкти з іншої галактики. Ці космічні тіла зміщуються, і незабаром можуть опинитися в межах Сонячної системи.

Також "Знай.ua" писав про те, що Марення божевільного: експерти назвали справжнє походження астероїда-сигари

Скептично налаштовані эксперти з недовірою ставляться до теорії Гарвардських вчених про те, що "астероїд-сигара", зауважив учений Стівен Хокінг, може бути позаземним космічним кораблем, або ж зондом, якого відправили на вивчення космосу, або ж пошуку новий живих організмів.