Відкрили обрядове дійство святковою ходою. Долучились до неї понад тисячу людей. Колядники з'їхались з різних куточків України. Родзинкою свята стало одночасне виконання коляди, яке підтримали не лише українці у різних містах, а й жителі інших країн.

Закликали всіх охочих побачити і почути наймасовішу коляду за весь рік, а може і не рік. А зібралися колядники і щедрівники, щоб Козу поводити, Маланку впустити, Василя вшанувати. Ні це не казка, таке справді було у Харкові.

"Вертеп-фест" за три роки став головним етнічним дійством для східної України. Перший фестиваль зібрав учасників з трьох міст, а третій – уже з півсотні.

Вертепи ходою пройшлися вулицями міста. На головній вулиці Харкова колядки заспівали 56 творчих колективів.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Діва Марія з маленьким Ісусом на руках, Йосип, три славні царі, цар Ірод, жид, козак, воїн ЗСУ. Тобто наш вертеп розповідає про події, які нині відбуваються на Україні", – відзначила колядниця з Івано-Франківська Христина.


"Вертеп-фест" у Харкові

Колядували не лише на вулицях, вертепи ходили у лікарні, військовий госпіталь та навіть на станції метро.

  • Христос ся рождає!
  • Славімо Його!

Ану, на три-чотири "До-о-обрий вечір тобі, пане господа-а-арю", - закликали вертеп почати коляду організатори дійства.

Аж мурашки пробігли по тілу, коли тисячі по-різдвяному вбраних людей, які до речі, з’їхались з усієї країни на коляду, затягли гучно.


Різдвяний фестиваль у Харкові

Тисячі людей зібрались на "Вертеп-фесті"

Родзинка свята – міжнародний флешмоб. Організатори запропонували усім охочим заспівати "Нова радість стала" і надіслати їм відео. Записи надіслали жителі 30 міст та сіл України. А також українці із Лондона, Відня, Амстердама.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про старий Новий рік 2019: 4 європейських напрямки.

А також "Знай.uа" інформував про історію, традиції і заборони старого Нового року