У США автомобілісти протягом багатьох років крали дорожні знаки з числом 69. Департамент транспорту штату США знайшов рішення, яке допоможе боротися з крадіжками. На знаках почали писати інші числа, які менше приваблюють викрадачів.

З 2012 по 2018 рік довелося замінити 608 знаків, які позначають відстань на трасах штату. Автомобілісти більшу частину з них забрали собі "на пам'ять". А все тому, що їм сподобалися числа. Найбільше зареєстровано випадків крадіжки знаків з відмітками 420 і 69 миль. Швидше за все, 420 асоціюється у американців з употрблением наркотиків (у країні існує кампанія під назвою "420", яка закликає людей добитися повної легалізації марихуани в США, акції протесту проводяться щороку 20 квітня), а 69 асоціюється з позою в сексі.

Раніше департамент просто пропускав місця на трасі, де повинні були стояти найбільш привабливі знаки. Але таке рішення було дуже незручним. Адже дані позначки нерідко є єдиним способом знайти деякі невеликі населені пункти. Крім того, це досить небезпечно. Адже якщо водій потрапив у аварію посеред траси, то тільки з допомогою знака він зможе пояснити поліції, швидкої допомоги та інших екстрених служб своє місце розташування.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У 2019 році департамент все ж знайшов ідеальне рішення. Чиновники почали встановлювати знаки з відміткою 419.9 замість 420 і 68.9 замість 69 миль.

Вашингтон – не перший штат, де злодії полюють за цікавими знаками. Таблички з числом 420 раніше крали в інших куточках країни, наприклад, в Колорадо. Місцева влада вирішили встановлювати знаки з відмітками і 419 421. А в Айдахо теж встановлюють знаки 419.9.

Раніше "Знай.uа" писав: стюардеса розкрила брудні деталі польотів

А також: 34-річна жінка повторила фотосесію для немовлят, проект вийшов смішним і незвичайним

Нагадаємо: чоловік відправив кота поштою, за це йому довелося сплатити штраф у розмірі 2000 доларів