Марі Кондо – відома письменниця, яка спеціалізується на облаштуванні будинків. У своїх книгах жінка постійно пише про те, що дуже важливо позбуватися старих речей. Вона рекомендує читачам періодично викидати непотрібні речі і залишати вдома лише те, що приносить радість.

На Netflix 1 січня 2019 року вийшла програма Прибирання з Марі Кондо (Tidying Up with Marie Kondo). Письменниця допомагає гостям шоу організувати домашнє простір.

В одному з випусків письменниця порекомендувала глядачам позбутися від частини накопичених книг. Вона вважає, що необхідно залишити лише 30 книг (в ідеалі – ще менше). Марі переконана, що книги приносять нам радість лише в тому випадку, якщо вони збагачує нас новою інформацією. Якщо ж ви її вже прочитали, вона просто перетворилася в предмет, який займає місце на полиці, в ящику або шафі.

Звичайно ж, ведуча не говорить про те, що потрібно повністю позбутися книг, які є в будинку. Її рекомендації обурили любителів книг і навіть літературних критиків. Вони почали публікувати в мережі фотографії своїх колекцій. Багато розкритикували поради письменниці і почали з них глузувати, назвавши з немислимими.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ей, братва! Подивилася шоу Марі Кондо. Здається, моя прибирання пройшла успішно. Сміюся".

"Передаю привіт Марі Когдо і Анакане Шофильд. Ось мої дорогі друзі. Деякі зі мною ще з самого дитинства. Коли мова йде про книжки, то, чим більше, тим краще".

"Марі Кондо стверджує, що у вас будинку повинно бути всього 30 книг, а то і менше! Я: ржу".

Марі Кондо має на увазі 30 книг на одну кімнату, вірно?

Інші користувачі, навпаки підтримали Марі. Вони акцентували увагу на те, що вона не пропонує спалювати книги або знищувати їх. Дивно, що деякі реагують на її рекомендації так, немов їх потрібно пропустити через подрібнювач паперу. Їх просто необхідно вивезти з дому.

"Марі Кондо: "Візьміть цю книгу – і задумайтеся, чи приносить вам радість? Я: Вау, дійсно, так і є. Марі Кондо (знімаючи фальшиву обкладинку): Цією книгою була Mein Kampf".

"Марі Кондо: Х

Люди з купою книг: НЕ МОЖУ ПОВІРИТИ, ЩО ТИ ЗМУШУЄШ МЕНЕ СПАЛИТИ ВСІ МОЇ КНИГИ".

Раніше портал "Знай.uа" писав про дуже уважного хлопця, який розбиває серця поттероманам

А також про те, що почитати під час поїздки в Італію, Іспанію, Францію

Нагадаємо: 10 надихаючих книг, які має прочитати кожен мандрівник