Астрономи безперервно стежать за траєкторією польоту астероїда Апофіс. Він може пролетіти в близькості до Землі, так і піддатися її тяжінню і обрушити свою міць на мирне населення планети.

Астрономи помітили моторошний астероїд ще в 2004 році. Він має діаметр в 355 метрів.

Вчені назвали його в честь Апофіса – древнього божества єгиптян, який асоціюється з темрявою, злом і руйнуваннями. І це не просто збіг, адже "бог зла" вже зовсім скоро пройде в близькості від Землі.

Про те, що зовсім скоро Земля опиниться в небезпеці, попереджає міжнародна група вчених. Астрономи присвятили цьому питанню цілу конференцію для "космічних" читань.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Вчені вважають, що астероїд, якщо продовжить свій рух зі швидкістю близько 7,43 км в секунду, найімовірніше зіткнеться із Землею в найближчі десятиліття під впливом гравітації планети.

У разі, якщо моторошні прогнози вчених збудуться, то це буде порівняти за потужністю з вогняним апокаліпсисом. Астероїд таких розмірів здатний залишити на Землі кратер розміром в декілька кілометрів, а вибухова хвиля по потужності перевищить вибух 50 ядерних бомб.

Раніше повідомлялося, що Астероїд з власним супутником пролетів на відстані 4,5 мільйонів кілометрів від нашої планети. Супутник вдалося виявити завдяки спеціальному радару.

Астроновты детально вивчили всі дані про астероїд. Вони стверджують, що він має ідеальну сферу діаметром 430 метрів. Природний супутник цього об'єкта більш витягнутий і нагадує за формою сигару. Його довжина становить приблизно 180 м. Проте, вчені вже заявили, що мова йде про цілком звичайним явище.

Нагадаємо, людство вперше отримало сигнал від позаземних цивілізацій: це послання. Астрономи не знають, як це пояснити.

Як повідомляв Знай. ua, агресивна планета мчить знищити Землю: жарти закінчилися, часу в обріз. Зближення небесного тіла з Землею може закінчитися зіткненням.

Знай. ua писав, що величезний астероїд несеться до Землі, потужності на 50 атомних бомб: астрономи б'ють тривогу. Він залишить на поверхні планети гігантський кратер в кілька кілометрів.