Останнім часом вчені повідомляють жахливі відкриття, які стосуються життя на нашій планеті.

Нещодавно в мережі з'явилася інформація астрономів про те, що до Землі рухається великий астероїд у формі черепа, траєкторія якого проходить на критичній відстані від нашої планети.

астероїд

Про це стало відомо з повідомлень Live Science з посиланням на дані NASA.

У джерелі також розповіли про те, що астероїд 2015 TB145 проходить всього лише в 38 мільйонах кілометрів від планети.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Про цей астроїд вчені знають вже давно, адже він був виявлений ще восени 2015 року, коли космічний об'єкт пролетів повз Землю 31 жовтня на відстані в 486 тисячах кілометрів.

Оскільки астероїд зовні схожий на череп і виглядає досить страхітливо, то його вирішили охрестити "хелловінським".

Цікаво, але вчені стверджують, що 2015 TB145 - вкрай незвичайне небесне тіло. Крім того, що незвичайне небесне тіло є мертвою кометою, астероїд "пожирає" світло: 94 відсотки освітлення поглинається поверхнею.

Однак поки що нам нема про що особливо хвилюватися, адже вже в 2018 році 2015 TB145 надовго покине район Землі. А наступний контакт з астероїдом очікується не раніше 2082 року.

Що ж, сподіваємося, астероїд не вирішить відвідати нашу планету.

Нагадаємо, вчені з шведського Технічного університету Чалмерса розповіли про вдосконалення технології, здатної зберігати сонячне тепло в молекулі ізомеру.

Як повідомляв Znaj.ua, вперше в історії людства на астероїд висадилися роботи-ровери. Відомо, зонд "Хаябуса-2" японського агентства космічних досліджень підлетів до астероїда Рюгу в кінці вересня.

Також Znaj.ua писав про те, що вчені, що досліджують космос і галактику, відзначили загадкову аномалію яка виявилася дуже цікавою.
Нещодавно експерти вивчили копії фотографій 6-річної давності, які здійснював пристрій NASA.