Учені з шведського Технічного університету Чалмерса розповіли про вдосконалення технології, здатної зберігати сонячне тепло в молекулі ізомеру.

Нагадаємо, що ще в минулому році вчені представили молекулу, в основі якої знаходяться три речовини – вуглець, водень і азот. При попаданні на неї сонячного світла вона перетворювалася на ізомер – молекулу з тієї ж хімічної формули, але із зміненим просторовим розташуванням атомів. Завдяки цьому вони створили молекулу, яка може зберігати сонячну енергію тривалий час.

Автори розробки заявляють, що їх дітище стане в нагоді для будинків, дозволяючи зберігати енергію і звільняти у холодну пору. Влітку молекули зможуть поглинати цю енергію, і взимку звільняти, обігріваючи тим самим будинку.

На думку керівника дослідження Каспера Моп-Поулсена, ця циклічна система допоможе позбутися від джерел енергії, що забруднюють атмосферу. Людство з кожним днем прагне перейти на зелену енергію, і ця розробка є величезним кроком до цієї мети.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що 2 жовтня в іспанській провінції Кадіс представили перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop. Розробкою цієї капсули займалася компанія Carbures. Відзначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тонн власної ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа, винахідник сучасного інтернету Тімоті Бернерс-Лі (Timothy Berners-Lee) презентував нову альтернативну платформу Inrupt. В рамках цього проекту створені програми, які дозволять юзерам самостійно зберігати свої дані.

Знай.uа писав, що Samsung останнім часом часто розчаровує своїх користувачів неякісною технікою. Приміром, Galaxy Note 7, який постійно вибухав із-за неякісного акумулятора. Після цього смартфон цієї моделі заборонили возити з собою в літаку.