Українську документалку "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" відзначили нагородами на міжнародному кінофестивалі в Трієсті, Італія.

Кінострічка виборола три нагороди в індустріальній секції Last Stop Trieste. Режисерка фільму - Надія Парфан. Про це в повідомляє у Facebook Держкіно України.

"Фільм про будні співробітників комунального підприємства Івано-Франківська отримала не тільки нагороди, а й грошові призи за перемогу в номінації Film Center Serbia LST Award - 2500 євро, HBO EUROPE Award - 1000 євро і FLOW Post Production Award - грошовий приз на сервіси , необхідні для постпродукції фільму", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проект фільму став одним з переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Сума державної фінансової підтримки становить 1 млн 69 тис. грн, при загальній вартості виробництва 1 млн 169 тис. грн", - розповіли у Держкіно.

Продюсер фільму Ілько Гладштейн наголосив, що не сумнівався в його успіху.

"Ми знали, що наші комунальники не підведуть і не очікували такого визнання нашого проекту, досі перебуваємо під враженням від цього джекпоту", - зізнався він.

Нагадаємо, кінопремія "Оскар" - однай з найпрестижніших нагород у світі у сфері кінематографа. 91 церемонія нагородження відбудеться 24 лютого, о 3:00 за київським часом. Американська академія кіномистецтв вже оголосила номінантів на премію.

Оголосили номінантів в онлайн-трансляції у вівторок, 22 січня у Лом-Анджелісі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український мультфільм вперше показали у Китаї.

Також "Знай.uа" писав, улюблені серіали могли закінчитися зовсім інакше, які варіанти так і залишилися на папері.