На одному з лондонських аукціонів портрети Володимира Леніна були продані за 142 тисячі фунтів стерлінгів. Про це повідомив аукціонний дім Phillips на своєму офіційному сайті.

У Лондоні на аукціоні виставлялися картини відомого талановитого художника Енді Уорхола. Два портрети Володимира Леніна були продані з різницею в 22 тисячі. Підсумкова ціна обох робіт істотно перевищила стартову. Портрет з лаконічною назвою "Ленін" був оцінений в 60 тисяч фунтів стерлінгів при початковій вартості в 30-50 тисяч. А його так званий родич під назвою "Червоний Ленін" був куплений дорожче – за 81 тисячу 250 фунтів стерлінгів. Спочатку він був оцінений в 40-60 тисяч. Обидві роботи були написані Уорхолом в 1987 році в останні тижні його життя.

Різниця в розмірі полотен не суттєва. Габарити першого портрета складають 100х75 сантиметрів, а розміри другого – 101х74.7 сантиметрів. Та й самі портрети практично однакові. Різниця – лише в кольорі оформлення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Енді Уорхол був провідним представником поп-арту в США в 1960-х роках. Після ранньої кар'єри комерційного ілюстратора він домігся популярності завдяки своїй революційній серії шелкографических гравюр і картин знайомих предметів, таких як жерстяні банки Кемпбелла, і знаменитостей, таких як Мерилін Монро. Уорхол створив свої витончені, мабуть, масові зображення повсякденних предметів із своєї знаменитої фабричної студії в Нью-Йорку. Його стиль і методи повністю революціонізував мистецтво.

Працюючи в якості художника, а також режисера і продюсера, Уорхол створив кілька авангардних фільмів в доповнення до управління експериментальної рок-групою The Velvet Underground і основи журналу Interview. Будучи центральною фігурою на нью-йоркській арт-сцені до самої своєї смерті в 1987 році, Він був наставником таких художників, як Кіт Харінг і Жан-Мішель Баскія.

На аукціоні були представлені і інші роботи пензля Енді Уорхола. Обидві картини, Бетховен і Повстанець, були продані за 70 тисяч фунтів стерлінгів. Аукціонний будинок також представив картина Анрі Матісса, Бенксі, Пабло Пікассо, Демієна Херста. Найдорожчим лотом стали десять кольорових аплікацій японської художниці по імені Яеї Кусами. Новий власник придбав його за 200 тисяч фунтів стерлінгів.

"Знай.uа" вже писав: у Києві показали роботи Уорхола, Пікассо і Далі

А також про те, чому Сальвадор Дали мав нахабство ніколи не платити в ресторанах

Нагадаємо: у Женеві представили "живий годинник"