В нашу епоху мобільних пристроїв багато хто задається, якими користуються смартфонами президенти різних країн? може Бути у них якісь особливі "президентські" смартфони, зібрані за останнім словом техніки або звичайні моделі, як у звичайних людей?

Дональд Трамп

Лідер Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп до того, як став президентом у 2017 році, користувався протягом 5 років Samsung Galaxy S III. Після інавгурації Трампу за рекомендацією спецслужб довелося змінити свій Galaxy S III на Apple iPhone, який оснащений додатковими функціями захисту від злому і перехоплення дзвінків. Точна модель Айфона не розкривається в цілях безпеки.

Президент Франції вкрай серйозно ставиться до власної безпеки, особливо розмов. І неспроста, адже за оприлюдненою інформацією Едварда Сноудена, телефони телефонів Жака Ширака і Ніколя Саркозі активно прослуховували.

Еммануель Макрон користується сверхзащищенным військовим криптографічним мобільним телефоном Teorem виробництва оборонної компанії Thales. Крім того, французькі видання в кінці 2017 року писали, що у президента також є iPhone і Samsung Galaxy S7 edge зі спецзахистом, якими він користується для особистого зв'язку.

Кім Чен Ин

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин користується смартфоном. Північнокорейський лідер був помічений на фотографіях державних ЗМІ зі смартфоном, прихованим у великому корпусі. Однак південнокорейська газета "Джунган Ільбо" заявляла, що перший секретар користується смартфоном тайванського виробника HTC.

Тереза Мей

Британський прем'єр Тереза Мей нещодавно змінила свій старий смартфон Blackberry на iPhone. Як повідомляє BBC, прем'єр-міністр довгий час використовувала гаджет канадської компанії, але після того, як Blackberry після різкого падіння продажів припинила випуск смартфонів і надала ліцензії на випуск пристроїв іншим компаніям, Мей змінила свій звичний гаджет.

Ангела Меркель

Після скандальної інформації WikiLeaks про те, що спецслужби США прослуховують 125 мобільних номерів високопоставлених чиновників Німеччини, колишній федеральний канцлер Ангела Меркель в цілях підвищення безпеки перейшла з Nokia 6260 на Blackberry Z10 з додатковими функціями захисту від підслуховування – смартфон містить так званий крипточип Secusmart для безпечного з'єднання.

Нагадаємо, Трамп встановив на смартфон тільки один додаток.

Як повідомляв "Знай.uа", яблуко для президента: Трамп "пересів" з Android на iPhone.

Також "Знай.uа" писав, що на врученні Томосу близько Порошенко втратив свідомість священик: відео.