Джеррі і Мардж Селбі – жителі маленького американського містечка в штаті Мічиган. Протягом 17 років вони керували місцевим магазинчиком. Мардж відповідала за закуски і книги, а Джеррі – за сигарети і алкоголь. Одного разу в 2003 році глава сім'ї наткнувся на новину про те, що в штаті з'явилася нова лотерея під назвою Winfall. Він прочитав правила, і йому вистачило всього 3-х хвилин, щоб дещо зрозуміти. Завдяки ступеню бакалавра з математики чоловік все розрахував усвідомив, що вони з дружиною зможуть заробити цілий статок.

Коли джекпот досягав 5 мільйонів, а виграшну комбінацію не знаходив ніхто з учасників, переможця визначали методом rolldown. Всі гроші ділилися між учасниками, яким вдалося зібрати 3, 4 або 5 цифр у квитку з 6. Джеррі зрозумів, що якщо він купить 57 квитків за 1100 доларів, серед них обов'язково виявляться 18 або 19 штук з 3 цифрами і один квиток – з чотирма. Це дозволить йому заробити практично в 2 рази більше, ніж він витратить.

Чоловік з ентузіазмом відправився в магазин. Він купив квитків на 3600 доларів, щоб перевірити свою теорію. Вона спрацювала, і йому вдалося зірвати куш – 6300 доларів. Після цього він витратив на лотерею 8 тисяч доларів. Йому пощастило і на цей раз – він майже подвоїв своїх виграш. Чоловік поділився враженнями:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Єдине, що здалося мені справді чудовим, - це те, що ніхто, крім мене, не розумів алгоритм".

Пара вирішила залишити роботу в магазині і переключилася на лотерею. Сім'я Селбі почала вкладати сотні тисяч доларів на квитки. Вона навіть створила компанію для однодумців. Друзі і знайомі вкладалися в лотерею і отримували відмінні гроші. Навесні 2005 року в команді Джеррі перебувало 25 осіб. Серед них були звичайні робітники, фермери, керуючий заводу і навіть віце-президент банку. Раптово штат закрив лотерею, пояснивши своє рішення відсутністю продажів.

Подружжя не збиралося відступати. Вони почали їздити в сусідній штат, щоб грати там. Протягом 6 років вони кілька разів на рік проїжджали до Массачусетсу 900 миль, знімали номер в готелі і годинами сортували сотні тисяч квитків.

Це було нелегко, але виручені гроші цього варті. У рік вони витрачали більше 4 мільйонів доларів на квитки. Їм вдавалося повертати цю суму в полуторному обсязі.

У 2011 році журналісти The Boston Globe дізналися про те, що в двох підозрілих точках квитки на лотерею скуповують у величезних кількостях. Клієнтами однієї точки була пара пенсіонерів, а другий – теж математики. Неймовірно, але студент Массачусетського технологічного університету теж зрозумів, що зможе відмінно заробити на лотереї. Він заснував з друзями "Клуб мільйонерів". За 7 років вони витратили 17 мільйонів і отримали 3.5 мільйони чистого прибутку.

Журналісти припустили, що результати гри були сфальсифіковані. Разгоелся скандал, і лотерею закрили. Але розслідування показало, що ніхто не порушував закон – ні організатори, ні клієнти. Ніякого обмеження на кількість квитків для покупки немає.

За 9 років сім'я Селбі разом з друзями заробили понад 26 мільйонів доларів. Цих грошей вистачило Джеррі і Мардж для того, щоб забезпечити себе, 6 дітей, 14 онуків і 10 правнуків.

"Знай.uа" вже писав: чоловік зірвав джекпот завдяки щедрій бабусі

А також: помилка продавця допомогла дівчині розбагатіти на сотні тисяч доларів

Нагадаємо: азартний гравець віддав останні 5 доларів, і це було не марно