У центрі Будапешту розташоване цікаве кафе – тут природний інтелект вирішили замінити штучним. У закладі обов'язки адміністратора і офіціантів виконують роботи.

Персонал подає страви і напої гостям, танцює з дітьми, розповідає кумедні анекдоти і всіляко розважає клієнтів. Ці роботи вміють робити практично все. Можливо, відмінності між деякими стравами вони можуть і не помітити (наприклад, карпаччо і гаспачо), але свою роботу виконують відмінно. Це незвичайне кафе в центрі столиці Угорщини відкрила відома IT-компанія. Його творці поставили собі мета: познайомити людей з штучним інтелектом і технічною революцією.

Власник кафе по імені Тібор Чизмадя розповів:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми довго розмірковували над тим, як можна підняти рівень живлення на новий рівень. Одного разу нам прийшла в голову незвичайна ідея – робототехніка може подарувати людям новий цікавий досвід".

Роботи-офіціанти пересуваються по ресторану з підносами за спеціальним фіксованим шляхах. Тому відвідувачів закладу просять не ставати на дорозі в офіціантів, інакше вони можуть їх збити. Інші роботи виконують розважальну функцію. Один з найцікавіших персонажів – робот Pepper (Пеппер), який працює адміністратором. Він танцює і співає з гостями.

Він говорить:

"Послухай, у мене є для тебе жарт. Під час співбесіди говорить коала? У мене є необхідні коала-фікації. Ну як, тобі сподобалося? На твоєму обличчі – усмішка".

Співробітники IT-компанії розповіли, що Пеппера довелося дорозробляти. В галасливій атмосфері йому складно було налаштуватися і добре чути співрозмовника.

Тібор розповів про цьому роботі:

"Pepper тут переважно для розваги гостей. Але за інших обставин він міг би чудово служити і для інших цілей. Він багатофункціональний і здатний оволодіти різними методами розвитку дітей".

Відвідувачі залишили захоплені відгуки про Пеппере. Завдяки його чудовому почуттю гумору та доброзичливості вони навіть прощають похибки його колег офіціантом.

"- Ви робот?

- Так, я людиноподібний робот.

- Як справи?

- Я завжди відчуваю себе добре, дякую".

Багато хто побоюється, що роботи відберуть робочі місця у людей. Але завдяки їм, навпаки, у багатьох з'явилася робота, зокрема, у IT-фахівців, і нікого не звільнили.

"Знай.uа" вже писав: штучний інтелект покращить смартфони Samsung

А також: штучний інтелект навчився виявляти депресію у дітей

Нагадаємо: у Китаї показали першого у світі ведучого-робота