Минуло понад 20 років, відколи світ побачила перша книга про Гаррі Поттера. У 2001 зняли перший фільм про "хлопчика, що вижив". За цей час фанати придумали безліч теорій про світ магії та проаналізували творіння Джоан Кетлін Ролінг до найдрібніших деталей.

Однак ми підготували для вас 20 дуже цікавих та маловідомих фактів з серії книг про Гаррі Поттера.

  1. Авторка книг Джоан Ролінг розповіла, що мама Гаррі Лілі могла б закохатися в Снегг, якби він не захопився темними мистецтвами.
  2. Також Ролінг планувала додати в епілог Дадлі. За її початковим планом, кузен Гаррі приїхав би на вокзал Кінг-Крос зі своєю дружиною і їхньою дитиною-магом.

  3. Головного злодія саги Волан-де-Морта в різних його втіленнях (дитини, підлітка, дорослого і в спогадах) зіграли шість акторів.
  4. У Хогвартс можна зателефонувати за номером + 1-781-452-40-77. Тебе привітають як маглів і розкажуть, як прийти в школу. А якщо тобі пощастить, навіть надішлють після розмови лист від імені Альбуса Дамблдора.
  5. Том Фелтон, який зіграв Драко Малфоя, спочатку прослуховувався на роль Гаррі Поттера і Рона Візлі.
  6. Значну частину сцени, в якій Беллатриса катує Герміону в маєтоку Малфоїв вирізили, щоб фільм можна було дивитися дітям. Після зйомок цього епізоду акторка Хелена Бонем Картер підійшла до Емми Уотсон, щоб з'ясувати, чи залишилися вони друзями.
  7. Найменш касовим фільмом зі всієї серії виявився "Гарррі Поттер і в'язень Азкабану". Однак і він зібрав на 90 мільйонів доларів більше, ніж найуспішніший фільм саги "Сутінки".
  8. Закляття "Експекто Патронум" перекладається з латинської як "я чекаю захисника".
  9. У грецькій міфології провидиця Кассандра була зачарована так, що ніхто не вірив її пророцтвам. Прабабусю Сібілли Трелоні звали Кассандра.
  10. Коли Гаррі забирали з дому його тітки та дядька напередодні його Дня народження, загинув Аластор Грюма. 13 осіб зібралися за столом, аби вшанувати його пам'ять. Першим встав Ремус Люпин. Він першим загинув у бою за Хогвартс. Таким чином, передбачення Трелоні - "13 чоловік зберуться разом, і перший, хто встане, загине першим" - збулося.
  11. Єдиний раз, коли Фред і Джордж Візлі побачили один одного дорослими, трапився після того, як вони поклали свої імена в Кубок Вогню і перетворилися в людей похилого віку.

  12. Популярні новини зараз
    У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
    Показати ще

    Волан-де-Морт не міг любити, тому що був зачатий під впливом любовного зілля.

  13. Роулінг сказала, що Люпин був метафоричним втіленням людини, що страждає на СНІД, який приховував свій діагноз від інших і боявся бути відкинутим.
  14. Фред і Джордж народилися в День дурня - 1 квітня.

  15. Роулінг зізналася, що мало не вбила Рона "просто зі злості".
  16. Волан-де-Морт помер в 71 рік.
  17. Після перемоги над Волан-де-Мортом портрети Гаррі, Рона та Герміони опинилися на картках з "Зачарованих жаб".
  18. Коли Артур Візлі веде Гаррі та його друзів в міністерство магії, вони повинні спочатку набрати секретний код на телефонній панелі. Він вводить цифри 62442. Літери під цими цифрами на стандартній клавіатурі мобільного телефону дають слово magic, "чарівний".
  19. Патронус Герміони - видра, тому що Роулінг подобаються видри, і вона бачить в Герміоні себе.
  20. Джоан Роулінг Гаррі Поттер і актор Деніел Редкліфф всі народилися в один день - 31 липня.

Нагадаємо, що Маколей Калкін знявся в рімейку "Один вдома" з головним лиходієм: змивайся, поки нас ніхто не помітив.

Як повідомляв портал "Знай.ua", улюблений герой мільйонів "міцний горішок" ледь не пропустив допрем'єрний показ фільму "Скло", в якому грає одну з головних ролей.

Раніше "Знай.uа" писав, що новий фільм про Майкла Джексона розкриє його нездорову тягу до дітей.