Уперше книга Джоан Роулін про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера вийшла ще у 1997 році й одразу стала бестселером.

Перша екранізація книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" вийшла у 2001 році. Тоді майже усім акторам, які зіграли головні ролі у фільмі, виповнилося трохи більше 10 років. Деніел Редкліф уперше зіграв роль Гаррі Поттера, коли йому виповнилося 12 років.

До речі, українською мовою роман вийшов у перекладі Віктора Морозова і його опублікувало видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" у 2002 році.

Актор дав інтерв’ю порталу The Hollywood Reporter, в якому зізнався, що на зйомках він одягав фальшиві зуби. Кожному маленькому акторові зробили зліпок усієї щелепи, для того, щоб можна було вставити зуб, якщо він раптом випаде. В іншому разі зйомки однієї частини Гаррі Поттера могли затягнутися на десятиліття.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Відсутність зубів у маленьких чарівників, які навчалися у школі магії Гоґвортс, могла виглядати, як мінімум, дивно, адже боротися з найбільш злим чарівником усіх часів і народів Лордом Волдемортом вони могли, а начаклувати собі трійку нових зубів – не знали як.

Також актор пояснив, що на зйомках постійно вдавалися до подібної практики. Він наголосив на тому, що коли у зйомках беруть участь 20 осіб 10-річного віку, то доводиться робити зліпок кожному, тому іноді кидається в око, наприклад, те, що в одній сцені у актора зуба немає, а в іншій - він уже є. Лишається загадкою, як фанати досі нічого не помічали.

Нагадаємо, українцям запропонували скасувати домашні завдання у школах. Відповідна петиція зареєстрована на сайті президента України.

Як повідомляв Знай.ua, у Франції боротьба з нерівністю вийшла на новий рівень. Офіційно діти в школу підуть на 3 роки. При цьому батьки абсолютно не протестують проти такого рішення.

Також Знай.uа писав, що 90-річна бабуся пішла вчитися і тепер сидить за партою із онуками. спочатку літню ученицю не хотіли брати до школи. Однак, вирішивши спробувати і переконавшись у серйозності її намірів, керівництво навчального закладу тепер дуже радіє, що у них з'явилася така старанна учениця, яка надихає інших.