У Франції діти в школу офіційно підуть з 3 років. При цьому батьки абсолютно не протестують проти такого рішення.

У світі простежується тенденція, коли дітей всі раніше відправляють в школу. Так, у більшості європейських країн діти йдуть у школу в 6 років. А між тим з Північної Ірландії діти відправляються в неї з 4 років, а на Кіпрі, Мальті, у Шотландії, Англії і Уельсі – у 5 років.

У Франції прийняли революційне рішення та офіційно зменшили шкільний вік до 3 років. Відзначається, що в останні роки батьки самі віддавали дітей до школи саме в цьому віці.

Президент Франції Еммануель Макрон переконаний, що реформа допоможе усунути нерівність в освіті, тому що в бідних районах батьки рідко віддавали дітей до школи в ранньому віці.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У Франції на даний момент майже 98% малюків у віці трьох років відвідують дитячі садки. До реформи діти не могли ходити в садок, але тепер держава повинна гарантувати їм місце.

"Навіть у молодшій групі дітей навчають читати і писати (спочатку лише своє ім'я, потім інші літери), а самі старші вчаться писати в прописах. Також з самого молодшого віку вчать рахувати, проходять пори року, назви місяців і днів тижня", — розповідає Лілія Іванова, яка живе у Франції.

Вона каже, що в кінці року діти отримують оціночний лист, в якому їм ставлять оцінки за шкалою "не вміє"/ "знаходиться у процесі вивчення"/ "вміє".

У деяких садочках діти можуть відвідувати міську бібліотеку або басейн. Після закінчення садочка діти йдуть в початкову школу.

Нагадаємо, нардепи дозволили дерибанити приміщення шкіл та університетів. Нардепи прийняли несподіване рішення.

Як повідомляв Знай. ua, дітей без щеплення можуть не пустити до школи. Якщо медкомісія відмовить у відвідуванні школи або садочка, дитині запропонують індивідуальне навчання.

Знай. ua писав, що нова українська школа в дії: розпилювали парти і скидалися "на штори".