Помилуватися унікальним творінням природи пощастило групі туристів, які відпочивали в африканському заповіднику.

Незвичайний білий жираф вийшов до туристів в одному з африканських парків. Мандрівники дістали камери і на свій подив побачили ще одного сніжно-білого жирафа, точніше жирафенятко. Ці тварини дійсно унікальні!

Кадри чарівних жирафів були зняті в комуні Ishaqbini Hirola Conservancy в Кенії. Такі комуни — це території, де намагаються зберегти (законсервувати) разом і куточки природи з їх мешканцями, і уклад життя місцевих жителів, як єдине ціле.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Дивну ситуацію пояснили підоспілі рейнджери. Виявляється, ці жирафи зовсім не альбіноси. Обидві тварини, самка і дитинча, мають вроджене генетичне захворювання, що не дає клітинам шкіри виробляти темний пігмент.

Вперше про цих жираф стало відомо в червні цього року, коли їх фото з'явилося на сторінці в Facebook цієї самої комуни.

Geplaatst door Ishaqbini-Hirola Community Conservancy op Donderdag 1 juni 2017

Вчені Кенії вже давно стежать за цією незвичайною парочкою.

Найперша згадка про білого жирафу в дикій природі з'явилося в січні 2016 року в Національному парку Тарангир, Танзанія, а другий — в березні 2016 року в заповіднику Ішакбіні, округ Гарісса, Кенія, пише Daily Mail.

Як заявляють зоологи, унікальні жирафи страждають від генетичного розладу, званого лейкізм - мутації, викликає часткову втрату пігментації зовнішнього покриву у тварин.

Лейкізм у дикій природі явище досить рідкісне. У національному парку Тарангіре за весь час було помічено лише кілька таких тварин.

Іноді лейкізм помилково приймається за альбінізм, але, на відміну від альбінізму, при якому клітини-меланоцити не здатні синтезувати меланін, при лейкізмі пігментні клітини відсутні взагалі.

Одним з найбільш явних відмінностей лейкізма і альбінізму є пігментація очей. У альбіносів спостерігається відсутність пігментації райдужної оболонки, тоді як очі особин з лейкізмом нормально пофарбовані.

Нагадаємо, в провінції Онтаріо, Канада, сталося рідкісне явище. Жінка виявила єнота-альбіноса. Єнота побачила мешканка невеликого містечка Сифорт на ім'я Трейсі Неш.

Як повідомляв портал "Знай.uа", аномалія буває красивою і привабливою. Ви зможете переконатися в цьому, завдяки 25 фотографій тварин-альбіносів, які заворожують своїм зовнішнім виглядом.

Також "Знай.uа" писав, дивовижні кадри вдалося зробити норвезькому фотографу Мадсу Норсвіну. Маленький білосніжний оленя підійшов впритул до фотографа в Норвегії. Неймовірно білий оленя зливається зі сніговим покривом і стає практично непомітним на відстані.