В Книгу рекордів Гіннеса потрапив найдовший у світі кіт на прізвисько Барівель. Кіт породи мейн-кун має довжину майже 120 сантиметрів.

Великий кіт живе зі своїми власниками у Віджевано, Павія. Італійська пара, яка доглядає за гігантом, розповідає, що звернула увагу на габарити кота, коли тому виповнилося два роки. До речі, разом з гігантом проживає і його білий брат.

Комітет Книги рекордів Гіннеса підтвердив, що Барівель - рекордсмен серед нинішніх домашніх котів. Втім, не виключено, що кіт може побити свій рекорд, оскільки мейн-куни продовжують рости до чотирьох років.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Незважаючи на свої значні розміри, які часом шокують людей, Барівель досить боязкий і сором'язливий", – заявляють власники кота. Найбільше, за їх словами, кіт любить лежати, їсти і ще кататися в дитячій колясці, дивуючи перехожих.

Фактично, Барівель веде зніжене життя, їсть багато печива, курки і риби - і навіть прогулюється на баггі!

"Люди дуже здивовані, побачивши його, тому що дивно бачити кота на баггі", - сказав власник, додавши, що Барівель дуже любить гуляти сидячи в баггі.

У Барівеля є власний аккаунт в Instagram, на нього вже підписалися більше тисячі чоловік.

Користувачі не перестають захоплюватися великим і добрим котом. Вони відзначають його розумний погляд і граціозність.

Зазначимо, довгий і пишний хвіст — особливість породи мейн-кун; в холодну погоду ці кішки обертають хвіст навколо тіла, щоб зігрітися. Вони відрізняються густою шерстю середньої довжини з тонким м'яким підшерстям.

Мейн-куни славляться делікатним і лагідним характером і, як правило, добре ладнають з дітьми і домашніми тваринами. На відміну від багатьох інших порід, вони не прагнуть підійматися на високі предмети і воліють грати на підлозі.

Нагадаємо, особливе місце у світі кішок займають мейн-куни і це місце десь поблизу з котячим Олімпом. І кіт на прізвисько Лотос один з таких гігантів, який, до всього іншого, став справжньою зіркою Instagram. Вже сьогодні в Лотоса понад 160 тисяч підписників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі з'явилося відео з котом породи мейн-кун, морда якого до болю нагадує людське обличчя.

Також "Знай.uа" писав, кішка на прізвисько Порг стала страшенно популярною. На жаль, вона страждає рідкісним захворюванням, через яке її не можна розчісувати і чесати.