У Національному парку Південна Луангва, розташованому в Замбії, сталося щось неймовірне. Агресивна левиця напала на маленьке слоненя. Дитинчаті дивом вдалося врятуватися. Він використав вагу свого тіла, який допоміг йому вступити в боротьбу з хижачкою. Йому вдалося її перемогти. Слоненя притиснуло левицю до землі і утримувало її в такому положенні. Їй довелося здатися, і вона втекла. Про це повідомило видання The Daily Mail.

На наступний день на території парку левицю знайшли мертвою. У виданні розповіли, що тварина була неймовірно худою і змученою. Левиці не вдалося здобути перемогу в цій жорстокій смертельній сутичці. Варто відзначити, що якщо б слоненяти або левицю підтримало стадо, все могло б закінчитися зовсім інакше. Але обом тваринам не вистачило цієї підтримки. Результат зіткнення виявився не на користь хижачки.

Слоненя досить молодий і недосвідчений для бійки з хижаком. Але у нього була явна перевага – він набагато важче літній левиці. Вона явно страждала від голоду, адже була занадто худий. Завдяки цьому дитинча і зміг її перемогти.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Таке видовище вдається побачити нечасто. Канадського фотографа на ім'я Нью-Джей Уайт вдалося зафіксувати інцидент. Він створив унікальні захоплюючі знімки. Чоловік поділився своїми враженнями:

"Було неймовірно важко спостерігати за тим, як кожна з тварин бореться за життя. Особливо, коли у слоненяти життя тільки почалася, а левиця вже зовсім стара".

На фотографіях видно, як слоненя утримує левицю, поки вона намагається чинити опір. Потім він переслідує і проганяє її.

Фотограф розповів, що помітив хворобливу і виснажену левицю ще під час прогулянки по парку. Вона лежала біля водойми під сонцем і виглядала практично мляво.

"По її тілу, тонкій шкірі та випираючим кісткам було видно, що вона дійсно страждає. Мені здалося, що вона нічого не їла вже кілька днів. Коли ми поїхали далі, я вже тоді зрозумів, що довго вона не протягне".

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, як леопард напав на дитинча борсука

Читайте також: панди уподобали одне і те ж дерево і влаштували бійку

Як повідомлялося, у Книгу рекордів Гіннесса потрапив найдовший кіт у світі