Вчені з Nasa заявили, що два величезних астероїда вчинять так зване "зближення з Землею", коли пролетять біля планети на критично близькій відстані. Їх неймовірно турбує той факт, що, якщо астероїди змінять свою траєкторію, вони можуть зіткнутися з Землею.Через це людство може дуже сильно постраждати і навіть померти.

Американські дослідники бояться, що зіткнення уникнути не вдасться. Людство може не дожити до Дня святого Валентина.

Першим пролетить астероїд, що отримав назву CY2. Його виявили зовсім недавно – на початку 2019 року. Він є останнім з усіх виявлених вченими астероїдів. Лабораторія реактивного руху в Пасадані, Каліфорнія, вперше зіткнулася з CY2 8 лютого. Дані дослідників говорять про те, що діаметр астероїда може досягати 26 метрів (мінімум – 12 метрів). Він наближається до планети з неймовірною швидкістю – 13.5 кілометрів в секунду. Цей астероїд більш швидкий і менший за розміром, ніж другий.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Орбіта астероїда CY2

Орбіта Землі позначена синім, астероїда 2019 CY2 червоним пунктиром – орбіти Меркурія, Венери і Марса

Після CY2 повз Землі повинен промайнути астероїд 2017 PV25. Він вперше був виявлений дослідниками NASA в 2017 році. Його діаметр становить від 32 до 71 метрів. Він наближається до планети зі швидкістю 6.09 кілометрів в секунду. Він вже двічі пролітав повз Землі – у серпні 2017 року та у травні 2018 року.

Орбіта астероїда 2017 PV25

Орбіта Землі позначена синім, астероїда 2017 PV25 червоним пунктиром – орбіти Меркурія, Венери і Марса

За станом на сьогодні, вчені вважають, що небесні тіла повинні пролетіти повз планети і не зачепити її. Але побоювання все ж таки є.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: вчені виявили поруч із Сонцем унікальний астероїд. Раніше вони не зустрічали нічого подібного

Читайте також: вчені висунули феноменальну гіпотезу про планету Х

Як повідомлялося, наука про космос може змінитися, вчені зробили несподіване відкриття