За планетою Нептун може перебувати не один великий об'єкт, а велика група дуже дрібних об'єктів поясу Койпера.

Таку заяву зробили фахівці з американського університету Бейрута в Лівані та Університету Кембриджу, передає replyua.net.

На думку фізиків, незвичайні орбіти об'єктів зовнішньої області Сонячної системи можна пояснити.

Вони стверджують, що за допомогою спеціальних обчислень змогли пояснити особливості дивних орбіт об'єктів, але при цьому вони враховували вплив усіх відомих планет Сонячної системи.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вчені, які вивчають карликову планету в поясі Койпера, виявили кілька об'єктів за Нептуном, які позбулися гравітаційного тяжіння газових гігантів. При цьому орбіти відкритих об'єктів відрізнялися від орбіт інших тіл у поясі Койпера. У фізиків склалося враження, що якась особлива сила притягала об'єкти і поставила їх в такому положенні.

За допомогою комп'ютерного моделювання вчені встановили, що контролює цей процес невидима планета гігант. Досі ця гіпотетична планета вислизає від астрономів, але в цьому немає нічого незвичайного. Досить складно розгледіти настільки слабо освітлений об'єкт на такій великій відстані, особливо коли ми не особливо представляємо його розташування.

Нагадаємо, вчені отримали незвичайний відеозапис з МКС кілька днів назад. На відео, яке невдовзі з'явилося в інтернеті, видно таємничий об'єкт.

Кадри стали причиною чергової хвилі домислів і теорій щодо того, що загроза з боку загадкової планети Нібіру є реальною. Конспірологи заявляють, що планета-вбивця лине на Землю і кінець світу настане зовсім скоро.

Так, цього разу фахівці запевняють, що Нібіру зіткнеться з Землею вже на початку лютого.

Як повідомляв Знай. ua, кінець світу настане вже завтра: Землю рознесе смертоносний астероїд. Вчені пророкують загибель людства.

Також Знай. ua писав, що планета-вбивця Нібіру лине до нас, вціліє лише одна країна. Відомий конспіролог озвучив свій вирок Землі.