Кількість комах на Землі стрімко зменшується рекордними розмірами. І вчені вже починають бити тривогу. Щорічно планета втрачає приблизно 3 відсотки різної літаючої живності.

Можливо, люди, які не люблять комарів, павуків, кліщів, жучків і різних комах радіють цьому. Але оптимістам не варто вірити в рай – на жаль, на Землі він не настане. Якщо все так піде і далі, то приблизно через сотню років людство просто вимре.

Ймовірно, відбудеться справжній апокаліпсис. І його причиною стане не вторгнення інопланетян, не зіткнення з астероїдом, кометою або Нібіру. У це складно повірити, але людство може загинути через вимирання комах. Вся справа в тому, що метелики, бджоли, жуки та джмелі запилюють близько 80 відсотків рослин на планеті. Якщо всі вони зникнуть, люди зіткнутися з жорстоким голодом. На жаль, в цьому випадку не допоможуть навіть геномодифіковані продукти і штучне запилення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ситуація ускладнюється, адже ніхто не знає, як це змінити. Учені і дослідники не розуміють, як зупинити процес вимирання комах на планеті. По всьому світу за останні кілька років істотно скоротилася кількість бджіл. З цією проблемою зіткнулися Україна, Китай, США, Росія та інші країни. Вчені пов'язують ці процеси з надмірним і занадто активним втручанням людства у природу, а також з глобальним потеплінням. На знищення бджіл істотно вплинула також обробка полів різними хімічними речовинами, які допомагають позбутися від шкідників.

Раніше портал "Знай.uа" писав: вчені попередили людство про небезпеку. Якщо ситуація не зміниться кардинальним чином, то через 17 років на Землі зникнуть бджоли

Читайте також: Землі загрожує екологічний колапс, кілька видів під загрозою вимирання

Як повідомлялося, фотограф виявив найстрашніше павукове гніздо, виглядає як пухнастий звір