Біологам в Африці вдалося зробити унікальні кадри напівміфічного чорного леопарда – вперше і востаннє на континенті тварину вдалось сфотографувати 1909 року в Ефіопії.

Про це повідомляє CNN.

Нік Пілфольд, вчений з Сан-Дієго, який працює в сфері охорони довкілля, розповів: рідкісні кадри вдалось отримати після кількох місяців роботи і очікування.

Його команда минулого року розмістила спеціальні камери біля заповідника Лойсаба у Кенії, аби стежити за популяцією леопардів, які занесені до Червоної книги. Тоді до них дійшли чутки про появу чорного леопарда.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Для перегляду фото гортайте вправо:

Вони посилили спостереження і за кілька місяців отримали результати. Як пояснив Пілфольд, забарвлення шерсті леопарда стає абсолютно чорним через меланізм – мутація, що призводить до надлишкового продукування пігменту. Фактично, це протилежність альбінізму.

Шерсть леопарда чорна на вигляд вдень, на нічних та інфрачервоних зображеннях можна розгледіти плямистий візерунок тварини.

Біолог додає, що меланізм зустрічається приблизно у 11% леопардів у всьому світі, але більшість таких леопардів, яких також називають чорними пантерами, живуть в Південно-Східній Азії. "Чорні леопарди в Африці надзвичайно рідкісні", - наголосив Пілфольд.

Нагадаємо, кішка на прізвисько Порг стала страшенно популярною. На жаль, вона страждає рідкісним захворюванням, через яке її не можна розчісувати і чесати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні тварини, як малі діти, які не завжди приносять в дім радість, іноді й розгардіяш.