Астрофізики раніше вже вивчили незвичайне явище під назвою чорні діри. Вчені вважають, що вони утворюються в результаті загибелі дуже масивних і великих зірок. Ці надмасивні зірки виникли шляхом злиття дрібніших.

Існує і зворотне явище - білі діри. Вчені вже кілька років поспіль спантеличені цим феноменом. Фахівці впевнені, що вони вже близькі до розгадки.

Вони повідомили, що для детального і глибоко вивчення цього питання буде потрібно вихід за рамки астрономічної площині.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Астрофізики впевнені, що виникнення безлічі незрозумілих космічних явищ пов'язано саме з феноменом колишніх дірок. На їх появу могло також вплинути виділення ними величезної кількості енергії.

До таких явищ можна віднести квазари або так звані "галактики, які вибухають". У теорії вони є джерелами виділення речовини у Всесвіт.

Відомий фізик-теоретик, космолог, письменник Стівен Хокінг займався вивченням цього таємниче феномена. Ще будучи при житті він висунув теорію, яка говорить про те, що білі діри (якщо вони взагалі існують) зовні неможливо відрізнити від чорних дір.

Вчені також вважають за можливе існування сірих дір. Вони можуть служити джерелом викиду матерії, яка швидко стискається під дією гравітаційного колапсу.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав: День Святого Валентина стане останнім, гігантські астероїди мчать до Землі. Можливість катастрофи підтверджує падіння Авраамова дуба, якому було більше 5000 років

Читайте також: Багіра вийшов до людини, зоологи сфотографували саму рідкісну кішку на Землі. Шерсть леопарда чорна на вигляд вдень, на нічних і інфрачервоних зображеннях видно лямістий ​​візерунок тварини

Як повідомлялося, новозеландські дайвери натрапили на глибоководне чудовисько, воно складається з тисячі дрібних істот. Гігантська жива "морська труба" спливла на поверхню