Гігантський астероїд розміром з футбольне поле завдає удар на Землю приблизно один раз в 2000 років. Це стає причиною масових руйнувань на планеті. Вчені NASA вирішили змоделювати ситуацію нанесення удару астероїдом-убивцею на Землі. Їх мета – наочно продемонструвати, що ж саме станеться.

Дослідники вважають, що людство чекає пекельний сценарій від космічної скелі 500 кілометрів. Настільки гігантські розміри астероїда-вбивці здатні знищити навіть Сонце. Повітря навколо планети запалиться від сили тертя.

Після цього почнеться справжнє пекло – Землю чекає апокаліпсис. Коли астероїд впаде в Тихий океан, від неймовірної сили удару виникнуть хвилі колосального розміру – в більш ніж 10 кілометрів від земної кори. Вогонь і хвиля, які за одну мить поширяться по всій планеті, знищать абсолютно все живе.

Самим руйнівним з всіх існуючих є астероїд Чиксулуб. Саме він вбив динозаврів. Варто відзначити, що астероїд, який вдарив планету 65-66 мільйонів років тому був достатньо малим – його діаметр становив всього 9 кілометрів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Передбачається, що саме після поразки їм Землі утворився величезний кратер. Він входить в список найбільших кратерів планети. Його діаметр становить 180 кілометрів, а початкова глибина – до 17-20 кілометрів. Кратер назвали в честь астероїда – Чиксулуб. Він розташований на острові Юкатан.

Раніше портал "Знай.uа" писав: День Святого Валентина стане останнім: гігантські астероїди мчать до Землі. Можливість катастрофи підтверджує падіння Авраамового дуба, якому було більше 5000 років

Читайте також: вчені заговорили про життя на Марсі. З'явилися неспростовні докази, такого ніхто не очікував

Як повідомлялося, незрозумілі космічні явища виникають через білі діри, загадка феномена розкрита. Вони утворюються у результаті загибелі дуже масивних і великих зірок. Зовні їх неможливо відрізнити від чорних дір